El dirigent patronal ha criticat el projecte de llei d'habitatge per, segons ell, reduir l'oferta de construcció d'habitatge de lloguer i "penalitzar únicament i exclusiva als propietaris, a les empreses i als constructors". També ha criticat durament la "voracitat fiscal" de les diferents administracions, tot afirmant que "no és veritat que paguem pocs impostos, el que sí que és cert és que Espanya té molt frau fiscal i que han de pagar els que no paguen". El president de Foment ha assenyalat que "el nostre sistema fiscal no ens permet pagar més impostos".
Sánchez Llibre ha escomès també contra la política d'Ada Colau, al referir-se àmpliament a la necessitat d'"reforçar la marca de Barcelona com a capital mundial". Una declaració que li ha permès d'anunciar que Foment es disposa a "lluitar amb fermesa contra els que plantegen sistemàticament les bonances sobre el decreixement econòmic i el populisme", un populisme que segons Foment porta al decreixement econòmic, que "significa l'empobriment global". Ha atacat durament "l'urbanisme sectari" que ha caracteritzat, segons ell, la gestió d'Ada Colau, a la qual no ha esmentat en cap moment. Ha defensat una mobilitat "sense imposicions" i sense sotmetre's a una política d'urbanisme tàctic.
També ha fet una referència crítica a la gestió dels Next Generation, que ha reclamat que es destinin a convertir-nos en un hub industrial i serveixin per atraure talent i inversions. Sánchez Llibre ha esmentat la complexitat burocràtica i administrativa, l'escassetat de convocatòries i el fet que bona part dels destinataris finals són ens públics com a raons que han generat molta frustració en el món empresarial. Ha reclamat un esforç "màxim" d'inversió davant el repte que suposa la sequera, un problema estructural fruit del canvi climàtic. Ha aconsellat el Govern que tingui en compte la col·laboració amb el sector privat en aquesta batalla per la política hidràulica.