El Celler de Can Roca ha llançat aquest dilluns la línia de begudes Esperit Roca, que comptarà amb destil·lats, licors i altres begudes fermentades. Segons han anunciat els tres germans en un comunicat publicat a les xarxes socials, el projecte és el resultat de set anys de recerca. De moment, han posat a la venda dues sèries diferenciades, cada una d'elles amb tres begudes. En la sèrie paratges, hi ha la ginebra de te de roca, l'aiguardent de garrofa i el vi amb arrels, que es vendrà en els mesos vinents. La segona línia està basada en el cacau, com a vincle amb el projecte de Jordi Roca, Casa Cacao. Hi haurà una ginebra, un licor i un esperit de cacau.
Es tracta d'una interpretació que els germans volen fer del paisatge a partir de begudes poc comunes. A part de destil·lar en una ampolla el paisatge de les comarques gironines, els germans volen fer valdre els destil·lats que es feien fa uns anys a les cases i que servien, en molts casos, per fer llargues sobretaules.
El sommelier Josep Roca és un dels artífexs del projecte i ha explicat que amb Esperit Roca, "la cuina líquida surt del Celler" per arribar a les cases. De fet, el projecte d'Esperit Roca és una pota de l'Ars Natura, que busca recuperar totes les herbes que hi ha a la zona i posar en valor els usos que havien tingut fa uns anys. Aquestes herbes, més la suma de tècniques que també són mil·lenàries, com ara la destil·lació, tenen com a resultat alguns dels productes que ja comencen a veure la llum a través d'aquesta línia de begudes.
[noticiadiari]2/242457[/noticiadiari]
De moment, Esperit Roca compta amb dues sèries de productes diferents. La primera d'elles, Paratge, és "l'essència i eix vertebrador" del projecte. Es tracta de representar paisatges que han marcat als germans Roca a través d'una beguda. De moment hi haurà a la venda l'aiguardent de garrofa i la ginebra de te de roca. En els mesos vinents, també s'hi sumarà el vi amb arrels, un vi aromatitzat.
D'altra banda, hi ha una línia que uneix l'univers de les begudes amb Casa Cacao, un dels últims projectes de Jordi Roca. En aquest cas, també hi haurà tres begudes amb el cacau com a ingredient principal. Es tracta d'una ginebra, un licor i un esperit. De tota manera, els germans Roca han avisat que, a poc a poc, volen anar engreixant els productes d'Esperit Roca.
Els germans experimenten amb fermentats de fruites, cerveses amb ingredients poc habituals, licors macerats o vins fortificats. Totes les begudes s'han servit al Celler de Can Roca com a part del maridatge, a la sobretaula o d'aperitiu. Es podran comprar a partir del dimarts 24 de gener.
[plantillavirals]
Ginebra de te, aiguardent de garrofa i esperit de cacau: els germans Roca creen una línia de begudes
Els germans volen fer una interpretació del paisatge a partir de begudes poc comunes

- Els nous prodtes que els germans Roca treuran al mercat -
- Esperit Roca
ARA A PORTADA
Publicat el 23 de gener de 2023 a les 15:44
Et pot interessar
-
Societat El temps d'aquest dijous 28 d'agost: 28 comarques en alerta per tempestes i forts ruixats
-
Societat Torna la mili? Per ara, no
-
Societat Restablerta l'alta velocitat entre Barcelona i Madrid després d'una hora suspesa per un incendi
-
Societat Recollida de firmes contra els canvis urbanístics per donar llum verda al Museu Thyssen a Barcelona
-
Societat Un treballador de la gelateria catalanòfoba de Gràcia denuncia que l'amo els prohibeix parlar en català
-
Societat Els minisupermercats es multipliquen a Barcelona: se n'han obert 1.250 en 10 anys