Una possibilitat que s'ha presentat per una sol·licitud del govern espanyol. Gabriel ha assenyalat que a la CE són "conscients" que "les llengües cooficials d'Espanya no només són molt presents en tots els aspectes de la vida de les respectives comunitats autònomes, sinó que també són llengües d'aprenentatges" en els seus sistemes educatius.
Per això, ha continuat la comissaria, "comprèn" l'interès que han mostrat diverses forces polítiques. Tot i així, ha matisat que es revisarà aquesta demanda "tenint en compte factors de proporcionalitat i rendibilitat".
Gabriel ha donat a conèixer aquesta postura en resposta a una pregunta parlamentària feta pels eurodiputats d'ERC, Junts per Catalunya, el PNB i els copresidents de l'intergrup de minories del Parlament Europeu. El text tramitat pels eurodiputats denunciava l'exclusió de les tres llengües cooficials del a plataforma Erasmus +.
Precisament, el passat mes de febrer la Xarxa Vives d'Universitats va comparèixer al Parlament Europeu per alertar que aquesta situació suposa un "greuge per als participants d'aquest programa" i una "discriminació per a les universitats de la Xarxa Vives que ens allunya dels principis de la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries".