La Fiscalia cita com a testimoni de l'1-O un exprimer ministre holandès que ja és mort

Wim Kok va ser un dels observadors internacionals durant la jornada del referèndum

Publicat el 03 de novembre de 2018 a les 18:31
La Fiscalia va fer públic ahir el seu escrit d'acusació on demana les penes de presó, de fins a 25 anys, pels presos polítics implicats en el judici a l'1 d'octubre. El ministeri públic citarà fins a 250 persones pel procés judicial i una d'elles és Wim Kok, exprimer ministre holandès que va exercir d'observador internacional durant la jornada electoral del referèndum. El problema, però, és que Kok és mort.

El ministeri públic cita també a Paul Singing i Helena Catt, dos observadors internacionals més que van viatjar a Catalunya per seguir la jornada de l'1-O.
 

Escrit de conclusions provi... by on Scribd



El qui va ser primer ministre dels Països Baixos entre 1994 i 2002 va morir el passat 20 d'octubre de 2018, als 80 anys. Tot i així, la Fiscalia l'ha citat per declarar en el judici, fet evident que no podrà ocórrer.
 
En aquesta llista hi figuren els responsables del dispositiu policial de l'1-O: el delegat del govern espanyol, Enric Millo; el secretari general del Ministeri de l'Interior i que després seria el responsable de l'aplicació del 155, Juan Antonio Puigserver; el secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto; i els caps de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional Catalunya, el coronel Diego Pérez de los Cobos, Ángel Gozalo i Sebastían Trapote.

També se citen guàrdies civils, els oficials de la GC que van dirigir l'operatiu del 20-S a la Conselleria d'Economia i la funcionària del jutjat número 13 de Barcelona que també era dins l'edifici.