El 27 d'agost de 1932, aquest dissabte fa 90 anys, durant la Festa Major, s'inaugurava la piscina de Manresa, la primera de caràcter municipal que es construïa a Catalunya, després que, un cop proclamada la Segona República espanyola, més de 2.000 persones signessin una instància sol·licitant-la al nou govern municipal de Manresa.
La piscina tenia unes dimensions de 25 metres de llargada per 14 d'amplada i disposava de vestidors, dutxes i lavabos. L'agost de 1931, el Pla d'obres de l'emprèstit municipal havia destinat 80.000 pessetes a la realització d'aquest projecte. Coincidint amb la inauguració, un ban de l'alcaldia informava de la finalitat educativa, esportiva i higiènica de la piscina, alhora que prohibia banyar-se en el riu dins el terme de Manresa per tal de prevenir accidents.
Així i tot, els partits de dretes, sobretot els carlins, engegaren una dura campanya contra la piscina, preocupats per la seva pretesa immoralitat. El portal Memòria.cat ha dedicat un apartat específic a la construcció de la piscina i a la polèmica que va generar entre els partits de l'època, dins del web de La República a Manresa en un clic.
[plantillavirals]
La primera piscina municipal de Catalunya compleix 90 anys
Els partits de dretes, sobretot els carlins, engegaren una dura campanya contra l'equipament a Manresa, preocupats per la seva pretesa immoralitat
ARA A PORTADA
Publicat el 27 d’agost de 2022 a les 13:28
Et pot interessar
-
Societat Collboni adverteix al Comitè de les Regions que Europa s'enfronta a una crisi de l’habitatge «mai viscuda»
-
Societat El temps d'aquest dijous 15 de maig: els ruixats van minvant sense desaparèixer del tot
-
Societat Un incendi en una planta química de Sevilla obliga a confinar 77.000 persones per risc d'intoxicació
-
Societat Què fer aquest cap de setmana a Barcelona i Catalunya: 17 i 18 de maig
-
Societat Els ajuntaments de la Catalunya Nord i Òmnium recorren la prohibició del català als plens
-
Societat Un estudi determina que la telemedicina redueix a un 54% la mortalitat en insuficiència cardíaca crònica