Aquesta disparitat de criteri es deu, precisament, a l'eliminació dels ingressos que el Madrid va rebre de 'Six street' en detriment de la venda de futurs actius relacionats amb el nou Santiago Bernabéu. En concret, el Madrid va activar una "palanca" de 360 milions d'euros -amb el fons d'inversions dels Estats Units, que també ha fet operacions amb el Barça- per fer front a la covid. A canvi del 20% dels ingressos generats pel futur estadi durant els pròxims 25 anys.
Segons les informacions del diari The Telegraph, la temporada 2021 2022 havia reportat uns beneficis de 23 milions d'euros, que a parer de l'organisme europeu han passat a ser 293 milions de pèrdues. Això pot tenir efectes en el compliment de les regulacions del "fair play" financer. Aquesta temporada ha pogut esquivar-ho perquè els càlculs es fan amb el balanç dels darrers quatre anys, on encara tenien saldo positiu. A partir d'ara, es farà un seguiment anual dels comptes, fet que pot comportar complicacions pel club blanc. També pel Barça.
Multa de 500.000 euros al Barça per les "palanques"
El passat divendres, la UEFA va multar amb mig milió d'euros el Barça per presentar uns balanços amb informació poc acurada amb relació als ingressos i les despeses del club. En concret, l'entitat presidida per Aleksander Ceferin va reprovar l'ús de les "palanques" per part de la directiva de Joan Laporta, que sí que havia permès per la Lliga l'estiu del 2022.Això planteja un horitzó negre pel club blaugrana, que haurà de suar sang per presentar uns comptes equilibrats sense poder fer ús de la seva principal arma per descarregar pèrdues: vendre actius futurs a canvi d'ingressos immediats. Un nou maldecap per Laporta, que s'ha hagut d'acostumar a miracle per temporada per poder teixir un equip competitiu.
És la segona picada de cresta a la situació financera del Madrid després que fa uns dies es denunciés l'opacitat dels comptes després que el club de Florentino Pérez es negués a explicar per què el 20% dels seus costos, el que serien 122 milions d'euros, no es van comptabilitzar en els resultats de l'últim exercici financer que data de l'octubre del 2022. Aquesta opacitat "genera dubtes" sobre el compliment de les normes de control financer, el que també es coneix com a "fair play" i precisament un dels esculls del Barça en la dificultosa situació econòmica en la qual es troba immers.