L'opció seleccionada podria arribar a restar 12.500 vehicles al dia de la circulació i duplicar la demanda. Concretament, l'Ajuntament calcula que el nombre de viatgers estimat per al 2018 passaria dels 104.000 amb el sistema actual, a 222.000 amb el Trambaix i el Trambesòs units entre les places Francesc Macià i Glòries.
El consistori opta per aquest model després de valorar fins a nou alternatives de connexió entre les quals s'inclou l'enllaç dels tramvies amb un túnel a la mateixa Diagonal, que tindria un cost de 475 milions, el traçat d'unió a través del carrer Provença, que significaria 210 milions, i la implantació del l'Autobús D30, amb un pressupost de 20 milions d'euros.

Infogràfic sobre l'avaluació de les alternatives per enllaçar el tramvia a Barcelona Foto: Ajuntament de Barcelona
Major retorn social
Com ha destacat l'Ajuntament i la pròpia alcaldessa, Ada Colau, a través de Twitter, el projecte de la connexió per la superfície de la Diagonal seria, de llarg, el que implicaria un major "retorn social de la inversió".
El seu nou traçat comptaria amb 6 noves estacions. D'aquestes, la que es situaria a Diagonal-Passeig de Gràcia seria la més transitada amb uns 11.000 viatgers diaris.
Segons ha anunciat el propi Ajuntament, des d'aquest dimecres obrirà la negociació política per tancar un acord que permeti fer realitat la connexió després que els grups municipals de l'oposició exigissin consens entorn al projecte. Tots, excepte la CUP, van protagonitzar una roda de premsa la setmana passada criticant la "precipitació" de l'aposta del govern municipal.