La veritable raó per què les galetes Maria tenen forats

Aquest dolç s'ha fet un lloc en molts rebosts com a producte per a esmorzar o per berenar

Publicat el 05 d’octubre de 2021 a les 10:20
Les galetes Maria són un producte imprescindible en molts rebosts i formen part de l'esmorzar o el berenar de milions de consumidors. L'origen, segons es creu, és el banquet de la boda de la duquesa Maria AlekSándrovna de Rússia amb el príncep Alfred I de Saxònia, i l'empresa Peek Freans va ser la primera a comercialitzar-les.

Un dels misteris d'aquest producte, popularitzat a Espanya durant els anys seixanta, és per què tenen forats. Hi ha qui pensa que és perquè absorbeixin més la llet, quan s'introdueix en una tassa o en un got per reblanir la galeta. No és aquest el motiu real, que respon més aviat a una qüestió del procés de fabricació.

Les galetes Maria es fornegen amb l'anomenat mètode docking, que evita que es formin bombolles d'aire a la massa mentre s'elabora a la fàbrica. Els forats a la superfície permeten que el vapor s'escapi mentre es fornegen les galetes. És una tècnica que també es fa servir en galetes salades com els crackers.

[plantillavirals]