Per una banda, cal tenir en compte que l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) recomana utilitzar un oli nou cada cop que es fregeix, per evitar que es vagin acumulant substàncies. Ara bé, depenent de l'aliment que es cuini, del nombre d'usos o de la qualitat de l'oli hi ha un marge orientatiu.
Segons l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), es pot reutilitzar l'oli fins a 25 vegades, però sempre que es compleixin una sèrie de condicions. La primera i més senzilla és mantenir l'oli allunyat de la llum i la calor, així no s'oxidarà ni es farà ranci. A banda, és recomanable tapar la fregidora per evitar que es faci malbé abans d'hora.
Al moment de fregir també és clau no fer-ho a més de 180 graus ni amb mola quantitat. La recomanació de l'OCU és situar-se entre els 150 i els 200 grams d'aliment per cada litre d'oli. A banda, no s'ha d'esperar al fet que l'oli es refredi entre la cocció d'un aliment i altre de manera consecutiva.
Com saber si l'oli s'ha fet malbé?
En tot cas, pot ser que l'oli no sigui bo abans de les 25 fregides. En aquest cas, és fàcil adonar-se'n: el líquid es tornarà de color roig, li sortirà espuma i gairebé no s'escalfarà. Sobretot, i davant el dubte, la millor opció és llençar-lo i no pel desguàs, sinó portar-lo a un punt net.[plantillavirals]