El nou director general entoma el càrrec amb "responsabilitat i il·lusió". "És un projecte il·lusionant que neix i es desenvolupa fora de l'entorn metropolità, té una governança diferent i una vocació de servei públic evident", ha subratllat. Ha posat èmfasi en la "peculiaritat" del model de la UVic-UCC pel que fa a la seva cogovernança: "Hi ha dues institucions que tiren endavant un mateix projecte".
També ha remarcat que la UVic-UCC té "moltes possibilites" i per això cal més reconeixement per part de les institucions del país. Això passa sobretot per aconseguir el conveni programa, és a dir, el compromís financer de la Generalitat amb la universitat.
Aquest és un dels grans reptes que haurà de treballar el nou director general i que, tal com ha subratllat, ha de permetre garantir "l'estabilitat a llarg termini" i "reduir les taxes entre universitats públiques i la UVic-UCC".
[h3]Un perfil que encaixa amb els reptes i necessitats[/h3]
Baiget ha estat proposat per la presidenta de la FUBalmes i alcaldessa de Vic, Anna Erra, i el regidor d'Universitat i Ciutat del Coneixement de Vic, Josep Arimany. Aquest dimecres, abans de la convocatòria de premsa, s'ha nomenat en el plenari del Patronat de la institució.
Tant Erra com Arimany han destacat que el perfil de Baiget reuneix les condicions per "satisfer els reptes i necessitats de la institució", per la seva trajectòria professional i la relació amb la universitat.
Per la seva banda, el rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños, ha remarcat que és un "magnífic candidat" per a rellevar Turró i que treballaran plegats per millorar la universitat.
Baiget va ser conseller d'Empresa i Coneixement fins que va ser destituït pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Va ser l'estiu del 2017, quan va expressar dubtes sobre el referèndum de l'1 d'octubre.

Jordi Baiget, Josep-Eladi Baños, Anna Erra i Josep Arimany, després de la roda de premsa. Foto: Adrià Costa
[plantillaosona]