Més de 40 entitats, federacions i col·legis professionals dels àmbits de la salut, esportiu, cultural, social, educatiu i d’infància i joventut han reivindicat conjuntament aquest divendres que es garanteixi el dret de tots els infants al lleure educatiu a l’estiu.
Reclamen que es posi fi a les desigualtats d’accés i que es garanteixin oportunitats educatives i de benestar per a tots els infants i adolescents, especialment aquells en situació de pobresa o exclusió social. Són les principals demandes del manifest 'A l’estiu ens hi juguem molt', impulsat per la Plataforma d’Infància de Catalunya (PINCat) de la Taula del Tercer Sector Social i l’Aliança Educació 360.
El manifest planteja prioritats com universalitzar el lleure d’estiu com a mesura contra la pobresa infantil, amb un finançament estable, un sistema de beques que asseguri un accés inclusiu i eines per l’ús del català i la promoció de l’hàbit lector. Demana garanties per assegurar, com a mínim, dues setmanes d’activitats amb valor educatiu.
"És urgent garantir almenys aquestes dues setmanes als infants en situació de pobresa com un primer pas cap a la universalització del lleure d'estiu”, ha reivindicat la directora de l’Aliança Educació 360, Maria Truñó. “Sabem qui són, tenen nom i cognom perquè la detecció de situacions de vulnerabilitat social ha millorat els darrers anys i el país té els recursos per assegurar-los casals, campus, colònies i campaments”.