Els dies 29 i 30 de desembre és l'última gran data per veure els pastorets a diversos municipis de Catalunya. Després del dia de Nadal i Sant Esteve, aquest cap de setmana és el que reuneix més actuacions arreu del país, amb un total de 70.
A més, serà l'última funció d'aquestes festes que faran una vintena de companyies, entre les quals les de l'Orfeó Martinenc, l'Escola del Clot i el Teatre del Centre Sant Pere Apòstol a Barcelona, Badalona, Cervera, Figueres, Granollers, Olesa de Montserrat, Reus o Ulldecona.
Un cop hagin acabat les festes de Nadal, Catalunya haurà acollit 250 representacions dels pastorets en 52 municipis. L'Espluga de Francolí ha estat l'últim a sumar-s'hi enguany.
Durant les festes del 2017, 60.000 persones van veure alguna de les funcions arreu del país i segons la Coordinadora de Pastorets de Catalunya les companyies que representen el muntatge tradicional mouen un total de 7.000 persones entre actrius, actors i tècnics.
Un infern a Igualada
Enguany es compleixen 60 anys del naixement de l'arribada dels pastorets a Igualada i l'Esbart Igualadí vol commemorar l'aniversari convertint la plaça de l'ajuntament de la capital de l'Anoia en un "infern".
Per això han fet una crida perquè els dimonis de tots els pastorets vagin aquest dissabte a la tarda a la plaça per "cremar" metafòricament l'ajuntament.
Més de 70 representacions dels pastorets a Catalunya aquest cap de setmana
Una vintena de companyies tanquen el 29 i el 30 de desembre el cicle de representacions d'aquestes festes
ARA A PORTADA
Publicat el 28 de desembre de 2018 a les 16:09
Et pot interessar
-
Societat Catalanofòbia en un bar de Barcelona: «Res de català, no m'agrada»
-
Societat Jordi Puigdevall, prior de Montserrat: «La visita dels reis va crear tensió, però la nostra màxima és acollir tothom»
-
Societat Quins són els impostos que generen més frau fiscal?
-
Societat Una «Kiss Cam» descobreix la infidelitat d'un reconegut empresari en un concert de Coldplay
-
Societat La població menor de 16 anys cau per sota del 15% a Catalunya
-
Societat Àngel Llàcer obre l’Orgull barceloní: «Ser diferent no és un perill, és una riquesa»