l pensador, filòsof i escriptor català Raimon Panikkar ha mort aquesta tarda als 91 anys. El diàleg entre les persones, els diferents grups socials i les religions, i la interculturalitat han estat les principals "armes" que va promoure i que va reflectir en més de 80 llibres, traduïts a diferents idiomes, i també en centenars d'articles periodístics. Considerat una autoritat mundial en aquestes matèries, Panikkar ha estat president de l'anomenat Parlament de les Religions i és citat a les bibliografies de les universitats més importants del món. Però sobretot ha estat un home que ha intentat fer entendre als altres que tot passa per nosaltres mateixos.
"Aquest món és impossible" era un dels seus pensaments més repetits, tot i que Raimon Panikkar el va intentar canviar. Pensador, escriptor prolífic, sacerdot catòlic, filòsof o professor, tot en un home que va dedicar la major part de la seva llarga vida a lluitar per la pau, una paraula que segons ell no es podia entendre sense posar-se sempre en el lloc de l'altre.
Nascut a Barcelona l'any 1918, era fill d'un industrial indi establert a Barcelona i una catalana amant de les arts. Es va ordenar sacerdot i va arribar a ser un membre destacat de l'Opus Dei, organització que va abandonar més endavant. Durant 25 anys va viure a cavall entre l'Índia i els Estats Units, on va exercir de professor de cultura índia i religions comparades en diverses universitats com les de Harvard, Califòrnia o Benarés. Però sempre deia que mai havia abandonat del tot l'Índia.
A finals dels 80 del segle passat Raimon Panikkar torna a Catalunya i s'instal·la a Tavertet, des d'on dirigeix la Fundació Vivarium, un lloc de trobada de nombroses persones que comparteixen amb ell i promouen el diàleg intercultural. El 1999 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.