Un estudi del projecte INMA d'Infància i Medi Ambient avisa dels efectes negatius de la contaminació continuada sobre els nens: tenen menys capacitat pulmonar, un coeficient d'intel·ligència inferior, són més hiperactius i pateixen més obesitat, segons recull TV3. Per elaborar l'anàlisi, els científics han seguit el desenvolupament de 4.000 nens a tot Catalunya i Espanya, des del ventre de la mare fins als 12 anys.
Aquest febrer un estudi liderat per Jesús Pujol, investigador de l'Hospital del Mar, i publicat a la revista Neuroimage, ja revelava que l'exposició a la contaminació de l'aire urbà interfereix directament amb la maduració funcional del cervell.
En l'anàlisi, en el qual es van avaluar les emissions dels vehicles en l'entorn dels col·legis, es van realitzar exploracions amb ressonància magnètica a un grup de nens per quantificar els volums regionals del cervell, la composició del teixit, la mielinització, el gruix cortical, l'arquitectura del tracte neuronal, els metabòlits de membrana, la connectivitat funcional en les principals xarxes neuronals i la dinàmica d'activació/desactivació durant una tasca sensorial.
Els investigadors van trobar que l'exposició a la pol·lució de l'aire s'associa a canvis de naturalesa funcional del cervell, sense efecte evident en l'anatomia i l'estructura cerebral o els metabòlits de membrana.
Societat
Nens amb menys coeficient d'intel·ligència i més hiperactius per la contaminació continuada
Un estudi del projecte INMA d'Infància i Medi Ambient alerta dels efectes negatius de l'exposició a la pol·lució
ARA A PORTADA
Publicat el 28 d’octubre de 2016 a les 16:14
Et pot interessar
-
Societat Catalunya en xarxa: iniciatives que connecten territoris i persones
-
Societat Alerten del repunt de casos de silicosi, una malaltia respiratòria incurable
-
Societat La Generalitat vol que totes les estacions de metro siguin accessibles abans d'acabar la legislatura
-
Societat Sota control el virulent incendi en una empresa de cosmètics de Barcelona
-
Societat Els Mossos impulsen un pla contra la multireincidència per «detenir més i millor»