Investigadors de l'Institut de Biologia de Cèl·lules Mare i Medicina Regenerativa de l'Índia han aconseguit seqüenciar els gens responsables de produir els cristalls de la proteïna de la llet de panerola i replicar-los de forma sintètica en un laboratori per obtenir aquest superaliment sense la laboriositat que significaria extreure el quall de l'insecte.
Segons una investigació de la Unió Internacional de Cristal·lografia, vinculada al Consell Nacional per a la Ciència, la llet de les paneroles és quatre vegades més nutritiu i ric en proteïnes i vitamines del grup B que el de la vaca, i considera que podria ser clau per alimentar a la creixent població mundial en el futur.
El problema, però, és que per obtenir la llet original de l'insecte cal esperar 40 dies a que hagi tingut les seves larves i comenci a alimentar-les, matar-lo i extreure els cristalls del sac abdominal on els emmagatzema. Tot plegat, per aconseguir-ne només un mil·lilitre per cada vint individus.
Per això, els científics s'han centrat en replicar de forma sintètica la llet com ja han fet amb la carn de vaca i de pollastre fins que ho han aconseguit.
[noticia]259656[/noticia]
[plantillavirals]
No et caldrà munyir paneroles per obtenir una llet quatre vegades més rica que la de vaca
Investigadors de l'Institut de Biologia de Cèl·lules Mare i Medicina Regenerativa de l'Ãndia han aconseguit produir sintèticament aquest superaliment
ARA A PORTADA
Publicat el 09 de juliol de 2023 a les 10:49
Et pot interessar
-
Societat El temps d'aquest dilluns 25 d'agost: núvols a tot el país i pluges
-
Societat Alerta per una ciberestafa en què simulen que Lidl t'ofereix un premi
-
Societat Mor una dona per les ferides de l'hèlix d'un vaixell a Xàbia
-
Societat El crit de les pregoneres de la Festa Major de Sants contra la inacció política
-
Societat Els usuaris de l'R3 temen de cara al setembre: «No són problemes tècnics, són negligències»
-
Societat Es recuperen les freqüències a les línies R2Sud, R13, R14, R15, R16 i R17