No et caldrà munyir paneroles per obtenir una llet quatre vegades més rica que la de vaca

Investigadors de l'Institut de Biologia de Cèl·lules Mare i Medicina Regenerativa de l'Índia han aconseguit produir sintèticament aquest superaliment

Publicat el 09 de juliol de 2023 a les 10:49
Investigadors de l'Institut de Biologia de Cèl·lules Mare i Medicina Regenerativa de l'Índia han aconseguit seqüenciar els gens responsables de produir els cristalls de la proteïna de la llet de panerola i replicar-los de forma sintètica en un laboratori per obtenir aquest superaliment sense la laboriositat que significaria extreure el quall de l'insecte.

Segons una investigació de la Unió Internacional de Cristal·lografia, vinculada al Consell Nacional per a la Ciència, la llet de les paneroles és quatre vegades més nutritiu i ric en proteïnes i vitamines del grup B que el de la vaca, i considera que podria ser clau per alimentar a la creixent població mundial en el futur.

El problema, però, és que per obtenir la llet original de l'insecte cal esperar 40 dies a que hagi tingut les seves larves i comenci a alimentar-les, matar-lo i extreure els cristalls del sac abdominal on els emmagatzema. Tot plegat, per aconseguir-ne només un mil·lilitre per cada vint individus.

Per això, els científics s'han centrat en replicar de forma sintètica la llet com ja han fet amb la carn de vaca i de pollastre fins que ho han aconseguit.

[noticia]259656[/noticia]
[plantillavirals]