David Salazar ha estat l'encarregat de fer-lo funcionar a les instal·lacions del Berga Resort. Una prova que ha servit per comprovar aspectes tècnics i de funcionament de l'aparell, com la velocitat, el gir o la maniobrabilitat. "Similar a això, hi ha alguns submarins, però aquest producte particular treballa amb la filosofia del dron, però sota l'aigua", ha explicat Salazar, que ha assegurat que és un "aparell molt fàcil", que es guia a través d'un comandament similar al de qualsevol altre dron.

Proves de funcionament del primer dron aquàtic de Catalunya. Foto: Aida Morales
Aquest, ha dit, grava en 4K, està encaminat al públic general, pot baixar fins a 30 metres, té capacitat de fotografiar o gravar en vídeo, una autonomia de tres hores i té un sónar per a zones tèrboles o pantanoses. La seva utilitat, ha explicat, pot ser la de salvament aquàtic i inspeccions, possibilitant una primera imatge de l'escenari, i sense "posar en perill les persones" que posteriorment s'hi poden acostar.
A diferència d'un submarí, ha continuat, té la facilitat del comandament, la qualitat d'imatge i el preu. D'aquesta manera, el dron es pot utilitzar de manera professional, però també com un producte d'oci, obrint la porta a noves tècniques de pesca, ja que no necessita llicència, ni està regit per cap normativa. "No és un producte perillós", ha afirmat.

El dron aquàtic a la piscina de Berga Resort. Foto: Aida Morales
"Estem segurs que tindrà molt èxit", ha sentenciat el membre de DroneCam.CAT, Xavi Vidal. De fet, ha dit, els dies 21 i 22 es presentarà l'aparell a Saragossa, i es preveu que sigui un dels "productes estrella de la fira". En aquest punt, ha considerat, es trata d'un aparell que obre un nou camp professional i d'oci, que pot anar molt bé per a grups de rescat o recerca, però que s'apropa a la ciutadania, posant-se a l'abast de tothom d'una manera totalment diferent.

Dron aquàtic comercialitzat per DroneCam.CAT Foto: Aida Morales