Què passa si et posen una multa en cotxe a un altre país europeu?

Tots els països de la Unió Europea poden intercanviar les dades de les matrícules per identificar els conductors que han produït una infracció

Publicat el 06 de juliol de 2023 a les 20:20
Per moltes persones que marxen de vacances aquest estiu és una pràctica molt habitual fer servir el cotxe per desplaçar-se. Ara bé, el desconeixement de les normes de trànsit en altres països pot fer que caiguin multes imprevistes. La gran pregunta, però, és: què passa amb les sancions que s'imposen a l'estranger?

Doncs bé, per molt que siguin lluny del nostre habitatge acaben arribant -més tard que d'hora, val a dir-. Això es deu al fet que tots els països membres de la Unió Europea tenen permís per intercanviar-se dades de les matrícules dels vehicles per poder identificar els conductors que han produït una infracció de trànsit.

[noticiadiari]2/257064[/noticiadiari]
En tot cas, també és molt important revisar totes les dades un cop arribi la multa, ja que poden ser errònies pel fet de provenir d'un altre país i fins i tot d'un idioma diferent. Que es perdin o no punts del carnet de conduir depèn del territori. Espanya no ho fa amb els estrangers que són multats, però sí que es resten punts a França, Itàlia, Alemanya o Bèlgica.

El més recomanable és també pagar-les com més aviat millor, ja que igual que passa amb les que es cometen dins l'Estat poden tenir un descompte. Però, i que passa si no es paga? Doncs bé, el pròxim cop que s'intenti accedir al país on s'ha posat la multa pot ser que se'n reclami el pagament o del contrari no es permeti l'entrada. Tot plegat és aplicable als vehicles de lloguer: l'empresa facilitarà les dades del conductor perquè se li faci arribar la multa.

[plantillavirals]