[nointext]
És per això que la Denominació d’Origen (DO) Catalunya, fidel als principis d’innovació i millora constant des de la seva fundació, ha organitzat el RestCat, el congrés on es “maridaran” els sectors de la restauració i del vi. Se celebrarà el proper dilluns 1 de juliol a l'Hotel W de Barcelona i inclou un programa amb ponents de luxe. Al cap i a la fi, la restauració i el sector del vi han anat i aniran de la mà i tenen per endavant molts reptes comuns.
[blockquote]Per a qui?: restauradors/es, sommeliers, cambrers/es, cuiners/es, botigues, etc.
Quan? dilluns, 1 de juliol
On? Hotel W Barcelona
Més informació i inscripcions aquí[/blockquote]
Hi ha moltes preguntes que la DO Catalunya ha recollit entre restaurants de tota Catalunya. Són els maridatges una fórmula exclusiva per als restaurants més sofisticats? Tripadvisor és l’enemic a evitar o una oportunitat de promoció que hem d’aprendre a aprofitar? Un restaurant ha de tenir xarxes socials? Com pot un restaurant de menú o de menú moderat tenir una carta de vins que l’ajudin a millorar l’experiència dels seus clients? Hem d’apostar per un servei de sala modern o és el servei clàssic la millor opció?
Totes aquestes qüestions i moltes altres seran abordades per alguns dels experts i figures més destacades de la cuina, de la sala, de la sumilleria i del repte digital en el canal Horeca en un congrés, coordinat Xavi Ayala. sommelier de Can Jubany i expresident de l’Associació Catalana de Sommeliers.
A més, s’afegiran dos ingredients: un marc incomparable com és l’Hotel W Barcelona i una proposta interactiva de jornada: els assistents podran participar dels maridatges i dels tastos de vins.
[despiece]Els ponents del RestCat
El congrés, coordinat pel sommelier de Can Jubany (1* Michelin), Xavi Ayala, comptarà amb la participació de Bernat Vilarrubla, sommelier del Restaurant Azurmendi (3* Michelin); Quim Casellas, xef de l’Hotel Restaurant Casamar (1* Michelin); Álex Peiró, sommelier de l’Hotel Restaurant Casamar; i Pere Monje, director del Restaurant Via Veneto (1* Michelin).
També formen part del programa Josep Sucarrats, periodista i director de la revista gastronòmica Cuina; Miquel Guarro, director de pastisseria de l’escola Hoffmann; Lluis Manel Barba, enòleg, expert vinícola i professor de l’escola Hofmann; Núria Gironés, del Restaurant Ca l’Isidre; Montse Velasco, de La Cuina del Guinardó; Albert Alonso, cap de sala del Grup Olivé; Pau Arenós, periodista i crític gastronòmic; Federico Fritzsch, reconegut consultor gastronòmic; i Esther Maderuelo, especialista en màrqueting digital.
Durant el dinar a la vora del mar, els cellers de la DO Catalunya presentaran les seves referències: noves anyades i nous productes. Els organitzadors del congrés consideren que l’any que el vi català presenta les millors dades de consum a casa nostra, val la pena comprovar com els cellers eleven any rere any la qualitat dels seus vins.

Tots els ponents del RestCat Foto: DO Catalunya [/despiece]