Salut demana no acudir als CAP sense símptomes i amb tests negatius

El Servei Català de Salut demana seguir les recomanacions establertes, però si una persona "es troba malament" pot demanar assistència

En el moment que sí que hi hagi símptomes o un test positiu, es demana aïllament de 10 dies i que es notifiqui el contagi
En el moment que sí que hi hagi símptomes o un test positiu, es demana aïllament de 10 dies i que es notifiqui el contagi | Àlex Marin
29 de desembre del 2022
Actualitzat a la 13:24h
El Departament de Salut demana a la població que no es presenti als centres d'atenció primària (CAP) si només són contactes estrets, no tenen símptomes i han donat negatiu en un test d'antígens. La directora del Servei Català de la Salut, la doctora Gemma Craywinckel, ha demanat a la població que segueixi les recomanacions del Govern per tal de no seguir col·lapsant els centres.

En només dos dies han rebut 60.000 mil i 50.000 peticions, a més de patir certes cues en diferents punts del país. En la roda de premsa d'aquest dimecres, Craywinckel ha volgut remarcar a la ciutadania que "no han d'anar als CAP amb tests negatius i sense símptomes, encara que hagin estat contactes estrets". Es demana un aïllament i sentit comú, limitant al màxim tots els contactes possibles, en el cas de test d'antígens negatius. Ella mateixa, però, ha volgut remarcar que "si la persona es troba malament, ha de demanar atenció als centres de salut.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha volgut destacar que la situació actual és d'una "pressió assistencial a l'atenció primària molt alta per problemes banals" i per això des del Departament demanen a la població que segueixi les recomanacions establertes. L'òmicron repercuteix una "menor repercussió assistencial, però no vol dir que no hi hagi ingressos hospitalaris", ha remarcat Cabezas.

Què s'ha de fer, si es dona positiu?
En el moment que sí que hi hagi símptomes o un test positiu, es demana aïllament de 10 dies i que es notifiqui el contagi. Moltes persones que han donat positiu per Covid es pregunten en quins casos és recomanable que vagin al seu CAP i en quins no és necessari. És important detectar si els símptomes són lleus o greus.

El Departament de Salut ha obert les sol·licituds per aquesta franja d'edat aquest dimecres al matí, durant la roda premsa per valorar la situació de la pandèmia. Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública, ha instat a la població que es vacuni amb la dosi de reforç perquè aconsegueix frenar la incidència en totes aquelles franges d'edat on ja han rebut la tercera.