Si hi ha un embotit que destaca a Catalunya és el fuet. Ara bé, el seu consum a l'hora de fer el vermut genera un debat entre els seus amants. Uns se'l mengen tallat a rodanxes amb el ganivet, altres a mossos. Uns, li treuen la pell, i els altres no. Quina és la millor manera, però?
El fuet té una capa superficial blanca que sovint comporta dubtes per als usuaris. Està feta, de normal, amb budell del porc fermentat i curat, però no sempre és així. De fet, quan comprem un producte de menys qualitat, aquest pot tenir un recobriment de pell artificial.
Aquesta diferència és la que ens ha de fer pensar si treure o no la pell del fuet. En cas que sigui natural, es pot menjar sense cap problema, ja que, de fet, és una de les parts del fuet tradicional.
Però en el cas dels fuets de gamma més baixa, que necessiten ser recoberts per una capa de plàstic o altre material més resistent per conservar el contingut, és recomanable pelar-lo. Què passa si n'has ingerit? Si és en poca quantitat, no és perjudicial per a la nostra salut.
[plantillavirals]
Sí o no: s'ha de treure la pell del fuet?
La qualitat de l'embotit és la que ens ha de fer decidir si és millor pelar-lo o no abans de menjar-ne
ARA A PORTADA
Publicat el 26 d’agost de 2023 a les 14:03
Et pot interessar
-
Societat
El temps d'aquest divendres 21 de novembre: alerta per neu i vent a cinc comarques
-
Societat
Les tres claus de la nova mobilitat a l'entorn del Camp Nou en dia de partit
-
Societat
Barcelona preveu iniciar a finals del 2027 les obres per recuperar el Tramvia Blau
-
Societat
Els Mossos interroguen les germanes i la psicoterapeuta de Jonathan Andic
-
Societat
El Meteocat activa alertes a nou comarques per neu, vent i mal estat de la mar
-
Societat
El 30% de les europees majors de 15 anys patiran violència de gènere, segons l’OMS
