Sí o no: s'ha de treure la pell del fuet?

La qualitat de l'embotit és la que ens ha de fer decidir si és millor pelar-lo o no abans de menjar-ne

Publicat el 26 d’agost de 2023 a les 14:03
Si hi ha un embotit que destaca a Catalunya és el fuet. Ara bé, el seu consum a l'hora de fer el vermut genera un debat entre els seus amants. Uns se'l mengen tallat a rodanxes amb el ganivet, altres a mossos. Uns, li treuen la pell, i els altres no. Quina és la millor manera, però?

El fuet té una capa superficial blanca que sovint comporta dubtes per als usuaris. Està feta, de normal, amb budell del porc fermentat i curat, però no sempre és així. De fet, quan comprem un producte de menys qualitat, aquest pot tenir un recobriment de pell artificial.

Aquesta diferència és la que ens ha de fer pensar si treure o no la pell del fuet. En cas que sigui natural, es pot menjar sense cap problema, ja que, de fet, és una de les parts del fuet tradicional. 

Però en el cas dels fuets de gamma més baixa, que necessiten ser recoberts per una capa de plàstic o altre material més resistent per conservar el contingut, és recomanable pelar-lo. Què passa si n'has ingerit? Si és en poca quantitat, no és perjudicial per a la nostra salut.

[plantillavirals]