Sis minuts, i llestes: el truc de l'Arguiñano per fer patates al microones

El xef basc assegura que només es necessiten dos elements de la cuina per cuinar-les en temps rècord

Publicat el 31 de maig de 2023 a les 14:56
Les patates són un dels aliments més comuns a les nostres cuines perquè no només són nutritives i delicioses, sinó que també molt versàtils. Es poden menjar de múltiples maneres, i ofereixen preparacions molt diferents: des d'una truita, fins a unes patates fregides, o fins i tot farcides.

El cuiner basc Karlos Arguiñano, cara coneguda a la televisió pel seu programa Cuina Oberta, sovint es fa acompanyar del seu fill Joseba. I, en una de les ocasions, aquest va explicar al públic quin és el seu truc per cuinar les patates al microones en només sis minuts. 

El primer pas que recomana el jove és rentar i assecar bé les patates i després punxar-les amb un ganivet o un escuradents perquè no explotin al microones. Caldrà dipositar-les en un bol de vidre apte per microones i tapar-lo bé en paper film donant-hi un parell de voltes. 

Amb l'ajuda d'un ganivet, s'ha de fer un petit forat al film i immediatament després posar-ho al microones. Sis minuts a 800 watts. Fàcil i ràpid. Un cop esgotat el temps, ja estan llestes per ser pelades i consumides.

[plantillavirals]