Dècims amb disseny nou
Una de les principals novetats d'aquesta edició és que els dècims de la Loteria de Nadal porten el logotip de la presidència espanyola del Consell de la Unió Europea. L'objectiu d'aquesta iniciativa és fer valdre la rellevància d'Espanya dins la Unió Europea i la seva cooperació amb Brussel·les a través d'un sorteig tan emblemàtic com aquest.Actualment, en el bitllet s'hi pot veure una obra del Museu del Prado juntament amb diversos detalls ja propis del sorteig, com el número, la sèrie i tipus d'identificatius que permeten saber que el bitllet és real en cas ser premiat.
Major nombre de dècims
L'emissió de dècims ha augmentat fins als 185 milions aquest any (185 sèries de 100.000 números cada una), cinc milions de sèries més que l'any 2022. Amb aquest augment, la Societat Estatal de Loteries i Apostes de l'Estat (SELAE) busca evitar que els números s'esgotin, una situació que sol produir-se els últims dies previs al sorteig entre aquells que decideixen jugar en últim moment. El nombre de sèries o bitllets en joc aquests darrers anys ha augmentat consecutivament, passant dels 172 milions de bitllets emesos l'any 2020 als 185 milions en aquesta nova edició.Més diners en joc
Aquesta major emissió de dècims facilita, per una banda, la localització d'un número abans que s'esgoti i, per l'altra, en haver-hi una major quantitat de dècims també es posarà en joc una major quantitat de diners. En aquest sentit, l'emissió de 185 milions de bitllets augmenta a 3.700 milions d'euros, és a dir, 2.590 milions es repartiran en premis, el que suposa 70 milions més que el sorteig de Nadal de l'any passat.Així doncs, els diners que es reparteixen en premis han augmentat a mesura que ha crescut l'emissió de bitllets, passant de 2.408 milions l'any 2020 als 2.590 actuals. Tanmateix, el que no ha canviat des de 2011 és la quantia dels premis quan es va augmentar en 100.000 per dècim aquell mateix any. En el bombo dels números també es va augmentar de 85.000 a 99.999, però tampoc ha canviat des de llavors.