Potser no ho sabies, però a Barcelona hi ha més d'un i més de dos panots que pots arribar a trepitjar. El clàssic i icònic model que es va atribuir a l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch ja el coneixes. En un inici pensat per a la casa Amatller, al Passeig de Gràcia, temps més tard es va fer servir per pavimentar molts carrers de la capital catalana, especialment a l'Eixample.
El segon és el que l'octubre de l'any passat va començar a testejar l'Ajuntament al voltant del Poblenou. Una aposta per un model més sostenible i que intenta reduir l'escalfor al carrer alhora que manté el disseny característic de l'anterior llosa. El tercer l'ha detectat un lector de La Vanguardia mentre feia una passejada.
Es tracta de Carles Roura, que ha qualificat la troballa de "curiosa". La característica rajola presenta en aquesta variant una decoració de petites pedres incrustades. A la imatge que podem veure en una de les seccions del diari del Grup Godó, s'hi pot observar que la seva ubicació és a la vora d'una vorera.
Roura, però, ha anat més enllà i ha precisat exactament on ha vist el panot: "Pujant per Pau Claris, a la vorera de la dreta, entre Gran Via i Diputació". I ha afegit: "N'hi ha més d'un. Com és possible que s'hagin colat enmig de les altres?", s'ha preguntat el lector, encuriosit. De moment, però, no li han donat resposta.
Més enllà de la també coneguda com a rosa de Barcelona, a la ciutat hi podem arribar a trobar fins a 20 rajoles diferents. Per a tots els gustos. Així i tot, per a moltes persones no hi ha res com el panot, gran símbol de la capital catalana. Conegut arreu i ple d'història.