Moltes vegades, l'ésser humà tendeix a generalitzar per fer més viable la comprensió d'un món massa complex. És un heurístic que, si bé, pot portar a equívocs, com que els aliments naturals són saludables pel simple fet de no estar processats. Normalment, és així, però hi ha ocasions en què és més aviat al contrari: cal processar el producte per eliminar les seves toxines.
Així ho explica la cap del Consell Europeu d'Informació Alimentària i investigadora de la Universitat de Surrey (Regne Unit), Christina Sadler, en un reportatge a la BBC. Posa com exemples les mongetes, que contenen lectines que poden provocar vòmit i diarrea; la llet, que pot tenir diversos patògens i cal que sigui pasteuritzada; o les verdures, que es congelen perquè no perdin nutrients. També destaca el pa, ja que no podríem sobreviure només a base de gra; i el tomàquet en llauna.
El processament en aquests casos és mínim i convé no confondre'l amb el que pateixen altres aliments com les patates de bossa, la pastisseria de supermercat o gran part de la carn procedent de la indústria intensiva. Sigui com sigui, seguir una dieta equilibrada i amb productes naturals sempre és una bona opció.
Els aliments processats que són millors que les versions naturals
Que un producte sigui natural no vol dir necessàriament que sigui saludable i la seva transformació pot arribar a ser necessària
Ara a portada
Publicat el 03 de desembre de 2023 a les 11:34
Actualitzat el 01 de juliol de 2024 a les 13:35
Et pot interessar
-
Alimentació Un simple canvi en els utensilis de cuina augmenta el ferro dels aliments
-
Alimentació El superaliment que ajuda a controlar la gana i prevenir malalties
-
Alimentació El país del món amb més consum de vi per càpita és un dels més petits
-
Alimentació Quanta fruita, quants ous i quanta carn has de menjar a la setmana