Benvinguts a L’hort del mes, una secció pensada per reconnectar amb el ritme natural de la terra. Cada mes, t’oferirem una guia pràctica amb les fruites i verdures de temporada, consells de compra i una recepta suggerida per inspirar-te a cuinar amb el que realment toca. Perquè menjar de temporada no és només més sostenible: és més econòmic, més gustós i més saludable.
L'agost és un mes d’estiu intens, amb l’hort a ple rendiment. Els mercats s’omplen de fruites sucoses i verdures fresques que ens ajuden a combatre la calor.
🍉 Fruites de temporada a l'agost
- Síndria i meló: en el seu millor moment.
- Préssec, nectarina i albercoc: dolços i madurs.
- Pruna: primera fruita tardana de l’estiu.
- Gerds i mores: petites i dolces.
- Peres d'estiu: n'hi ha de diverses varietats, des del juny fins al setembre.
🥒 Verdures i hortalisses d'agost
- Tomàquet, carbassó i cogombre: per amanides i plats frescos.
- Albergínia i pebrot: molt versàtil, es poden fer de mil maneres.
- Mongeta tendra: disponibles tendres i sense fils.
- Enciams i bledes: per amanides.
👩🍳 La recepta del mes
La sobredosi de verdures d'estiu que trobem a l'hort a l'agost ens obliga a inventar mil fórmules perquè no es facin malbé. Entre aquestes un plat estiuenc fàcil de preparar: el gaspatxo. Avui el presentem amb un toc dolç, la síndria.
Quins ingredients necessitem per a 4 persones?
- 4 tomàquets madurs
- 1 cogombre
- 1 pebrot vermell
- 200 g de síndria
- 50 ml d’oli d’oliva verge extra
- Vinagre, sal i pebre
Com ho preparem?
- Tritura els tomàquets, cogombre, pebrot i la síndria sense llavors fins a obtenir una crema fina.
- Afegeix oli, vinagre, sal i pebre al gust.
- Refreda abans de servir.
- Una versió dolça i refrescant del gaspatxo tradicional.