L'hort del mes: fruites i verdures de l'agost

Amb el pic de l’estiu, l'agost ens porta una explosió de sabors: fruites sucoses com la síndria o les peres, o verdures versàtils i molt tendres

Publicat el 31 de juliol de 2025 a les 05:30

Benvinguts a L’hort del mes, una secció pensada per reconnectar amb el ritme natural de la terra. Cada mes, t’oferirem una guia pràctica amb les fruites i verdures de temporada, consells de compra i una recepta suggerida per inspirar-te a cuinar amb el que realment toca. Perquè menjar de temporada no és només més sostenible: és més econòmic, més gustós i més saludable.

L'agost és un mes d’estiu intens, amb l’hort a ple rendiment. Els mercats s’omplen de fruites sucoses i verdures fresques que ens ajuden a combatre la calor.

🍉 Fruites de temporada a l'agost

  • Síndria i meló: en el seu millor moment.
  • Préssec, nectarina i albercoc: dolços i madurs.
  • Pruna: primera fruita tardana de l’estiu.
  • Gerds i mores: petites i dolces.
  • Peres d'estiu: n'hi ha de diverses varietats, des del juny fins al setembre.

 

🥒 Verdures i hortalisses d'agost

  • Tomàquet, carbassó i cogombre: per amanides i plats frescos.
  • Albergínia i pebrot: molt versàtil, es poden fer de mil maneres.
  • Mongeta tendra: disponibles tendres i sense fils.
  • Enciams i bledes: per amanides.

 

👩‍🍳 La recepta del mes

La sobredosi de verdures d'estiu que trobem a l'hort a l'agost ens obliga a inventar mil fórmules perquè no es facin malbé. Entre aquestes un plat estiuenc fàcil de preparar: el gaspatxo. Avui el presentem amb un toc dolç, la síndria

Quins ingredients necessitem per a 4 persones?

  • 4 tomàquets madurs
  • 1 cogombre
  • 1 pebrot vermell
  • 200 g de síndria
  • 50 ml d’oli d’oliva verge extra
  • Vinagre, sal i pebre

Com ho preparem?

  1. Tritura els tomàquets, cogombre, pebrot i la síndria sense llavors fins a obtenir una crema fina.
  2. Afegeix oli, vinagre, sal i pebre al gust.
  3. Refreda abans de servir.
  4. Una versió dolça i refrescant del gaspatxo tradicional.