Els sucs de supermercat no són una bona opció si el que es busca és un producte saludable. És la conclusió de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) després de realitzar un estudi de 131 begudes. I és que tot i ser un producte estrella dels esmorzars i els berenars, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) alerta que els sucs no són tan bons per a la salut com es podria pensar, ja que els sucres lliures resultat d'esprémer la fruita no compensen els beneficis. Per tant, sempre és millor optar per una fruita sencera.
Entès això, els sucs de supermercat encara són menys recomanables, ja que inclouen conservants i additius a banda del sucre. Per això, l'OCU en rebutja 8 de cada 10, que superen els límits recomanats. Només el 22% aprova en l'Escala Saludable de l'organització i es tracta de sucs molt concrets.
Per començar, els pitjors parats són els de fruites mixtes, així com els nèctars i els sucs amb llet. D'altra banda, els sucs de taronja 100% espremuda acostumen a ser la millor opció, tot i que cap es pot considerar saludable. La millor valoració és per al Suc de Taronja Carrefour Bio, que és el que presenta un menor índex de sucre.