T'agrada la carabassa? Aconsegueix pelar-la en segons amb aquest truc

És un plantejament que serveix tant per al forn com per al microones i que no requereix grans esforços

Publicat el 14 d’octubre de 2024 a les 17:00
Actualitzat el 14 d’octubre de 2024 a les 17:04

És una de les fruites de la temporada. Ara que ja estem en plena tardor, també arriba el menjar típic d'aquesta època de l'any i és que, més enllà del Halloween o la castanyada, un dels aliments més clàssics de la temporada és la carabassa. Un element versàtil que, tot i que generalment el consumim com a verdura, serveix tant per a un ampli ventall de receptes que van des de sopes fins a pastissos.

Netejar i pelar carabasses, però, encara que pugui semblar feina fàcil, té la seva complicació. Especialment, si ets d'aquelles persones amb poca habilitat amb les mans i et fa patir agafar un ganivet. Hi ha supermercats que ja venen aquestes fruites netes i pelades, però poden arribar a sortir veritablement cares. Precisament per això, si no vols gastar-te molts diners, avui et portem la solució. I és que basta amb un simple truc per facilitar-te la vida. L'esforç és mínim i les tindràs pelades en qüestió de segons. T'ho expliquem.

Primer, hem de rentar la carabassa i passar-li un drapet per sobre. Tot seguit, la posem al forn a 180 graus durant una hora amb un paper de forn a sota. Un cop passada aquesta estona, veuràs com la pell surt en qüestió de segons. Només treure-la del forn veurem com la pell s'ha tornat més fina.

Per tallar-la, l'hem de partir en porcions i a continuació, treu-li la pell amb les nostres pròpies mans. D'aquesta manera, la tindràs llisa com una mala cosa i llesta per a qualsevol recepta que vulguis fer. A més a més, un benefici extra de cuinar-la així és que la cuina t'olorarà de meravella. 

Això sí, si no tens una hora sencera per dedicar-li a aquest truc i et cal anar més de pressa, només cal que canviïs el forn pel microones. En aquest cas, hauràs d'escalfar la fruita a màxima potència entre cinc i 10 minuts. Et voilà. Llesta per al que li vulguis fer.