L'allioli perfecte: la recepta de Nandu Jubany

Cap dels mites que es diuen de l'allioli són certs: "Si se't talla és perquè ho fas malament"

Publicat el 08 de desembre de 2024 a les 14:32
Actualitzat el 08 de desembre de 2024 a les 14:33

Saps fer allioli? Se't talla? Aquesta salsa és l'acompanyament perfecte per a gairebé tot. Carn, peix, arrossos, paella... A tots els supermercats es pot comprar, però també es pot fer a casa de forma més aviat senzilla. El fet no és cuinar-lo, sinó saber com fer-ho. Si coneixem els trucs, els passos i els seguim, és una victòria segura.

El cuiner Nandu Jubany dona el truc definitiu. Ho ha explicat al matí de Catalunya Ràdio en un xou on ha fet la salsa en directe. Per fer-ho, es necessiten molt pocs ingredients.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Catalunya Ràdio (@catalunyaradio)

El primer és posar dos alls amb una mica de sal i picar-ho amb el morter. A aquesta barreja li podem afegir un rovell d'ou perquè sigui més suau. Quan ho tenim ben picat, li hem d'afegir quatre gotes d'aigua calenta. 

Un cop estigui tot integrat, anem incorporant l'oli sense deixar de remenar. Mantenim aquest procés fins que aconseguim la textura desitjada. Ara bé, és molt important que estigui l'ou i l'oli a la mateixa temperatura. Si no és així, aquest és un dels motius pel qual se'ns talla. 

El cuiner acaba amb tots els mites de cop: "No es talla perquè tinguis la regla ni perquè estiguis de mala llet. Es talla perquè ho has fet malament". Així doncs, no hi ha excusa. Tothom a fer allioli aquest Nadal!