És un dels moments més incòmodes de la festa. Abans del dinar, serveixen uns aperitius per començar a obrir la gana. Fan molt bona pinta, són variats: fins i tot tenen diversos tipus d'olives. Quan te la poses a la boca, t'atures just a temps: tenen pinyol. A partir d'aquí, comença una odissea per intentar menjar-lo sense fer cap escarafall, però la situació es tensa, els aperitius deixen de fer tant de goig i s'acaba la gresca.
L'experta en protocol Protocoloyetiqueta ha compartit el seu mètode per menjar les olives amb pinyol de manera elegant. En una publicació a les xarxes, la creadora de contingut enumera les passes que s'han de fer des que s'agafa l'oliva fins que es deixa el pinyol al plat. "Hi ha una manera elegant de menjar les olives amb pinyol... l'altra et farà quedar com un gladiador en plena batalla". En el cas que hi hagi un escuradents, recorda que és òptim que fer-ho amb els dits.
Però si en aquell aperitiu no hi ha cap escuradents, hi ha una manera de ser polits. Només cal sistematitzar amb quina mà agafarem l'oliva del plat i quina farem servir per menjar-nos-la, en contacte amb la boca. A partir d'aquí, ho poses en pràctica. Amb la mà no dominant, s'agafa l'oliva i es passa a la dominant, que és qui toca la boca.
Un cop engolida, segons l'experta, mentre amb la dominant retirem l'os, amb l'altra ens tapem la boca de manera elegant, agafem l'os i el deixem al plat. I un últim truc de la creadora de contingut. L'interval de temps que tinguem l'os a la boca, ni el masteguem ni l'escopim com si fos un projectil.