En una vida quotidiana de ritmes ràpids i poc temps lliure, moltes persones recorren a les conserves de productes com llegums, verdures o bolets per poder cuinar de manera ràpida i sense haver de destinar-hi massa temps. Però un dels grans problemes amb els quals ens trobem a la cuina és el fet d'obrir aquests pots de vidre, que normalment van segellats de manera contundent per evitar que el producte perdi qualitat.
Davant això hi ha persones que s'arriben a desesperar després de provar mètodes com l'ús d'un ganivet, que fins i tot pot arribar a ser perillós per a la integritat física. Doncs bé, Marta Verona, guanyadora de la sisena edició del programa MasterChef de Televisió Espanyola, ha compartit a través de les xarxes socials un senzill truc amb les mans que pot ser de gran utilitat.
El mètode és tan ràpid i fàcil com entrellaçar els dits de les dues mans, sense tocar en cap moment l'envàs com a tal. Llavors només caldrà fer una petita pressió amb el palmell de les dues mans a banda i banda de la tapa, que saltarà de manera immediata. Un cop s'escolti el clàssic clic voldrà dir que l'envàs ja ha perdut el buit que hi havia i llavors només caldrà desenroscar-la amb facilitat.
Però, per què realment aquesta tècnica funciona? Doncs es deu al fet que en el procés d'envasament es crea un buit dins el pot perquè els aliments es puguin conservar durant mesos, d'aquí que les dates de caducitat d'aquests productes normalment siguin longeves. Ara bé, el buit fa que les tapes quedin segellades, i per això quan es pressionen es pot alliberar la pressió i utilitzar el producte.