L'escalivada és un plat típic de les zones que toquen el Mediterrani. Si sempre ve de gust, ara, amb l'arribada del bon temps i l'ascens de les temperatures, encara més! Per això, una cuinera ha decidit explicar a les xarxes socials un truc per poder preparar aquesta recepta d'una manera ben senzilla.
L'encarregada de fer-ho és Clara Simó, coneguda com a Clara Fogons, una professora de català que aplega més de 50.000 seguidors a Instagram, on comparteix plats i preparacions. En aquesta ocasió, ensenya als internautes el pas a pas per aconseguir una escalivada perfecta.
Primer de tot, posa els tres ingredients clau -pebrot, albergínia i ceba- sencers a la fregidora d'aire o al forn amb un raig d'oli, a 180 graus i durant 20 minuts. Un cop passat aquest temps, embolica el pebrot amb paper film perquè "suï" i sigui més fàcil de pelar. Quan tot s’hagi refredat, es pot pelar fàcilment.
Per servir el plat, la Clara proposa pelar l’albergínia, el pebrot i la ceba, col·locar-ho tot tallat en el plat, plata o recipient escollit i amanir-ho amb un bon raig d'oli. En aquest punt, només queda gaudir tastant una recepta clàssica, però preparada tenint en compte un truc modern que fa la vida més fàcil a la cuina!