La iniciativa s'emmarca en el projecte "Liceu al territori" i compta amb quatre emplaçaments de retransmissió a Barcelona: Arc de Triomf, Palau Robert, Filmoteca i Centre Cívic Sant Martí, amb la col·laboració de TVC. Roger Guasch, director del Gran Teatre del Liceu, ha explicat que el pressupost de la iniciativa és de 70.000 euros i ha destacat que la iniciativa és "una inversió" perquè serveix per crear afició.
Un Liceu a l'abast de tothom
La directora artística del Liceu, Christina Scheppelmann, ha assegurat, al seu torn, que aquesta iniciativa és una oportunitat única i una mescla per donar emocions d'òpera a un públic més ampli i de fora del Liceu i que està per tota Catalunya i altres països. En aquest sentit, ha declarat que l'òpera "no és només per experts i entesos, sinó per a tots". "La música que dóna emocions ha de ser per a tothom", ha reblat.
L'enregistrament es farà amb vuit càmeres, totes ubicades a la sala del teatre: cinc a platea, un braç entre l'amfiteatre i el segon pis, una al segon pis i una grua al prosceni dret, també del segon pis. Guasch ha recalcat que en aquesta gravació es farà una primera prova amb una càmera de 360 graus i relatarà el seguiment d'un cantant des que arriba al teatre fins que acaba l'òpera. Aquesta gravació es durà a terme durant la funció del dimecres dia 6. La gravació també inclou el públic entrant al Teatre i escenes del backstage.
El conseller de Cultura, Santi Vila, ha manifestat que aquesta iniciativa servirà per trencar amb una imatge tòpica o amb algun prejudici que associa gaudir de l'òpera o visitar al Liceu a una experiència vinculada a minories. Vila ha assegurat que el Liceu, com els grans teatres d'òpera del món, "han d'estar a l'abast de tothom".
Consulta els municipis que s'adhereixen al "Liceu a la fresca"

Roda de premsa del «Liceu a la fresca», aquets dilluns 4 de juliol Foto: ACN