La Batllòria connectarà les aigües residuals a la depuradora de Riells i Viabrea

Per fer front a la despesa l'Ajuntament de Sant Celoni espera una subvenció de la Diputació de Barcelona de més 508 mil euros i també una ajuda del PUOSC

Publicat el 10 de desembre de 2013 a les 18:45
Edar de Sant Celoni Foto: Jordi Purtí

El Ple municipal de Sant Celoni ha aprovat per unanimitat el conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Riells i Viabrea per a la connexió de les aigües residuals de la Batllòria a la depuradora d’aquest municipi veí. D’aquesta manera es resoldrà el sanejament del nucli de la Batllòria que tal i com recorda l’alcalde Joan Castaño “era un deure d’execució i finançament de l’Agència Catalana de l’Aigua qui, després que l’Ajuntament insistís perquè es tirés endavant, l’agost de 2011 l’ACA va comunicar que no disposava de recursos econòmics a curt termini per tirar-ho endavant”.
 
Segons el conveni, l’Ajuntament de Sant Celoni redactarà i executarà de forma immediata el projecte de bombament d’aquestes aigües residuals directament cap a l’EDAR de Riells i Viabrea, i per la seva banda, l’Ajuntament de Riells accepta i autoritza el pas d’aquesta infraestructura pel seu municipi.
 
L’alcalde Joan Castaño va voler agrair la disponibilitat de l’Ajuntament de Riells i la col·laboració de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny per facilitar l’entesa entre els dos municipis.
 
Per fer front a aquesta despesa, l’Ajuntament està a l’espera de l’aportació de 508.381,65 euros de la Diputació de Barcelona dins del marc del Pla “Xarxa de Governs Locals 2012-2015 i ha sol·licitat una ajuda del PUOSC.
 
Per avançar cap a la solució definitiva en el tractament i abocament de les aigües residuals de tota aquesta zona, el conveni també recull que l’Ajuntament de Sant Celoni encarregarà un cop executada la connexió del nucli de la Batllòria a l’EDAR de Riells i Viabrea, la redacció d’un Estudi d’alternatives en la planificació del sanejament en alta dels municipis, a finançar a parts iguals pels dos ajuntaments. Aquest estudi ha d’analitzar l’oportunitat d’emplaçar una EDAR a una cota propera al riu Tordera, estudiant quins altres municipis  podrien beneficiar-se d’aquesta proposta, quin seria l’emplaçament idoni d’aquest futur sistema d’equipament i quins costos suposaria tenint en compte la viabilitat de desplaçar la planta de sanejament preexistent emplaçada en el sòl urbà residencial de Riells.