Nens i nenes amb germans o pares pacients de càncer marxen de colònies a Sant Esteve de Palautordera

Les organitza l'AECC-Catalunya contra el Càncer de Barcelona al castell de Fluvià i hi participen 50 nens i nenes d'entre 7 i 17 anys

Publicat el 07 de setembre de 2021 a les 16:18
L’AECC-Catalunya contra el Càncer de Barcelona s’emporta a més de 50 nens i nenes d’entre 7 i 17 anys a unes colònies gratuïtes, entre el 5 i el 9 de setembre, en plena natura a la casa “Castell de Fluvià”, a Sant Esteve de Palautordera, al peu del Parc Natural del Montseny. Tots els participants tenen una cosa en comú: tenen un membre de la seva família nuclear malalt de càncer, ja sigui el seu germà o germana, pare o mare.

Els campaments tenen l’objectiu que els participants gaudeixin d’un espai de diversió on poder parlar amb altres companys que viuen la mateixa situació. Mitjançant activitats terapèutiques, amb tallers psicoeducatius, però també activitats lúdiques com gimcanes, excursions, manualitats, jocs de nit o piscina, aquests petits podran compartir i expressar la seva experiència personal. A més a més, enguany es potenciaran aspectes des de la promoció de la salut per proporcionar eines i consells pràctics per al seu dia a dia.

"Aquest any abordarem les necessitats emocionals des d’una perspectiva integral incorporant la visió des de la promoció de la salut. Els responsables de benestar emocional, corporal i prevenció han dissenyat tallers on es treballaran aspectes importants en la salut, com la importància d’una alimentació saludable i la identificació de les emocions; però sempre en base a diversos jocs”, explica Teresa López-Fando, Coordinadora de Programes i Serveis de l’AECC-Barcelona i directora de les colònies.

Per a les famílies, aquestes colònies són “necessàries per poder normalitzar la malaltia, desconnectar del dia a dia, relacionar-se amb nens i poder ajudar-se entre tots i totes”, segons es recull d’una enquesta realitzada per l’entitat entre els pares i mares.

“Les colònies sorgeixen a partir de les necessitats que tenen els pares sobre com tractar la malaltia amb els nens: dubtes sobre com informar-los, com explicar-ho; són una oportunitat per a que aquests ho entenguin de la millor forma possible. afirma Teresa López-Fando.