
Una xerrada sobre el processos d'escolarització dels nens i nenes que provenen de famílies immigrants i/o de contextos familiars amb nivells socioeconòmics i culturals baixos, a càrrec de Jordi Pàmies i Marta Bertran, professors del Departament de Pedagogia Sistemàtica i Social de la UAB i membres del Grup EMIGRA del Centre d'estudis i Recerca en Migracions, ha obert la primera Jornada d'êxit escolar i diversitat que s'ha celebrat aquest matí a Sant Celoni.
L’objectiu de la formació és donar eines teòriques i pràctiques per atendre la diversitat social i cultural existent a les aules. Descriure i aprofundir els aspectes més significatius dels processos migratoris, identificar i reconèixer els estils educatius familiars, conèixer experiències reeixides d¡'èxit escolar en centres de primària i secundària en entorns socioculturals complexos i conèixer les condicions, estratègies i possibilitats de les trajectòries d'èxit educatius en entorns socioculturals complexos.
Les jornades continuaran el 26 de setembre i el 3 d'octubre, també a Sant Celoni. A més a més, es preveu continuar aquesta formació inicial amb la creació de grups de treball del professorat, serveis educatius i agents educatius del Pla Educatiu d’Entorn per tal d’implementar accions directes de millora a l’aula.
'Exit escolar i diversitat és una iniciativa conjunta de l'Ajuntament de Sant Celoni i el centre de Recursos Pedagògics del Vallès Oriental III i es tracta d'una formació inical de 10 hores, amb el suport del Grup EMIGRA. Salvador Grijalvo, inspector en cap dels Serveis Territorials de Mareme-Vallès Oriental, i l'alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño, han fet la presentació de les jornades que ha comptat amb una participació de 160 professionals de l'ensenyament.