Des d'aquest projecte es pretén implicar tota la comunitat de manera activa per tal d'identificar situacions de vulnerabilitat de les persones grans, fer sensibilització als barris i promoure la cooperació dels diferents agents (entitats, comerços, xarxa de veïns i veïnes i ciutadania en general) per tal de disminuir el risc d'institucionalització de les persones grans. És a dir, l'objectiu és aconseguir que la gent gran pugui romandre al seu entorn (a casa seva, si és on volen seguir vivint) el màxim de temps possible i amb les millors condicions.
La innovació tecnològica també serà un element clau ja que es contempla que algunes persones usuàries es beneficiïn d'aparells de teleassistència avançada i assistents de veu en l’última fase del projecte.
Jordi Garcia ha expressat a NacióBaixMontseny la seva satisfacció per haver estat escollits per aquest projecte ja que "és l'únic que es fa a Catalunya amb aquestes característiques". Com els dos municipis del Baix Montseny també se'n podran beneficiar a Navarra i Canàries. Ser pioners del RVAEC ha suposat, també, contractar dos tècnics 40 hores setmanals per dur a terme el projecte.
Creu Roja de Sant Celoni i Baix Montseny ja ha fet la presentació als dos ajuntaments dels municipis implicats i també han valorat de manera positiva aquest nou impuls per promocionar l'autonomia personal en els entorns comunitaris.

Creu Roja Sant Celoni i Baix Montseny ha presentat el projecte RVAEC a l'Ajuntament de Llinars del Vallès Foto: Creu Roja