Sant Jaume de Frontanyà és el poble més petit de Catalunya. No obstant això, del 14 al 20 de juliol veurà multiplicar la seva població per vuitanta, quan s'hi realitzarà un gran festival ecomusical de nivell europeu. En aquest, s'hi esperen unes 2.000 persones i, segons ha explicat a NacióBerguedà l'alcalde del municipi, Rubén Lladós, es preveu que sigui una injecció econòmica gran pel poble.
Aquest festival, que vol conjuminar natura, ecologia i música, començarà el 14 de juliol i ja té venudes 1.500 entrades anticipades. Es tracta, tal com ha remarcat l'alcalde, d'un esdeveniment que aplegarà persones provinents d'arreu d'Europa i amb un alt nivell adquisitiu. De fet, ha dit, ja s'han reservat totes les places hostaleres i de cases rurals del poble, així com també moltes dels municipis dels voltants per aplegar aquest esdeveniment, que ha remarcat que serà privat i en una finca a porta tancada a uns tres quilòmetres del poble.
En aquest cas, ha explicat, les jornades inclouen activitats de matí i de nit. Entre les primeres, hi ha sessions de meditació, ioga, tai-txi, budisme, concerts de flauta i concentració, entre d'altres, menter que a partir del vespre i la nit, es faran concerts de música electrònica i chill out.
Per a realitzar aquest esdeveniment a Sant Jaume de Frontanyà, ha remarcat l'alcalde, els organitzadors han hagut de tenir informes favorables de part del Departament d'Interior, dels Mossos d'Esquadra, dels Bombers, dels Agents Rurals i de Protecció Civil. En tots aquests, la valoració ha estat positiva, tot i que s'ha recomanat delimitar l'horari i les actuacions, per evitar molèsties als veïns. Per altra banda, també se'ls demanarà el compliment de totes les assegurances, prevenció d'incendis, seguretat i altres.
“Aquest any els donem un vot de confiança”, ha explicat Lladós. A més, ha afirmat, l'Ajuntament de Sant Jaume de Frontanyà no té res a dir, si els organismes de la Generalitat realitzen tots els informes positius. Per altra banda, l'alcalde també ha volgut deixar molt clar que no és una “rave”, sinó un festival totalment legal, amb base ecològica i respectuosa cap al medi ambient, ja que, per exemple, només hi haurà cuina vegetariana i cerveses artesanes. Pel que fa a la seva continuïtat, ha dit, es valorarà una vegada s'hagi realitzat aquesta primera edició.
Un festival ecomusical de 2.000 persones omplirà Sant Jaume de Frontanyà
Rubén Lladós assegura que el festival té tots els informes positius per part de la Generalitat | L'alcalde del poble considera que el festival pot suposar una injecció econòmica important per a la zona
Ara a portada

- Aida Morales i Boixader
- Exredactora de Nació
Publicat el 20 de maig de 2016 a les 12:40
Actualitzat el 10 de juny de 2016 a les 12:04