El patrimoni cultural i natural de Casserres ja es pot consultar en el seu conjunt al Mapa de Patrimoni Cultural que aquest dissabte han presentat l'alcalde de Casserres, Josep Colillas, i el primer tinent d'alcalde, Guillem Niubó, conjuntament amb membres de la Diputació de Barcelona.
De fet, aquest mapa conté 294 elements d'interès del municipi, el 69% dels quals formen part del patrimoni immoble del poble, i són edificis, conjunts arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil. Per altra banda, el 7% són col·leccions, objectes i elements urbans; el 6% és patrimoni documental; el 10% és patrimoni immaterial format per festes, tradicions orals, música, dansa, costumari i tècniques artesanals, i el 8% restant inclou el patrimoni d'interès natural, amb espècies botàniques singulars.
En conjunt, el mapa serveix per mantenir catalogats tots els elements que formen part del patrimoni cultural del municipi, garantir-ne la seva preservació, conservació i protecció, i possibilitar-ne la seva rendibilització social. Cadascun dels elements catalogats es pot visualitzar i localitzar al mapa, a través de la pàgina web de Mapes de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona on, actualment, consta la informació de 132 municipis.
Casserres registra els seus béns en un Mapa de Patrimoni Cultural
Un total de 294 elements d'interès natural, cultural i social del municipi es poden visualitzar a través d'Internet
ARA A PORTADA
Publicat el 16 de març de 2015 a les 14:54
Et pot interessar
-
Cultura Dos mobles carregats d'històries: Berga fomentarà la lectura amb un nou projecte nascut als instituts
-
Cultura Dansa, teatre, circ i música: El Forn programa tres dies de cultura i art a Berga
-
Cultura El FeMAP programa quatre concerts al Berguedà aquest 2025
-
Cultura Torna el SonaB: cinc propostes musicals íntimes al barri vell de Berga
-
Cultura La Festa dels Templers estrena un espectacle a càrrec dels alumnes de primer d'ESO
-
Cultura La darrera Patum de Lluïment, entre el goig i la calorada