El Voluntariat per la Llengua (VxL) serà, a partir d'ara, també en modalitat virtual. És així per a les persones que no puguin trobar-se de manera presencial amb la seva parella lingüística, amb l'objectiu que puguin fer-ho a través de videoconferència. Així, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) amplia la seva oferta i vies d'interacció en català entre persones d'arreu del món.
Per participar com a voluntari o com a aprenent cal ser major d'edat i inscriure's al voluntariat. En aquest cas, ha indicat l'Ajuntament de Berga, cal omplir una fitxa, on es pot escollir la modalitat virtual, presencial o ambdues. En aquest cas, serà des del Consorci on s'assignarà la parella lingüística d'acord amb la disponibilitat horària i les preferències dels inscrits, i es facilitarà material de suport per promoure converses.
El compromís de la parella lingüística és trobar-se una hora a la setmana durant un mínim de 10 setmanes per parlar en català del que vulguin en un context distès el dia i l'hora que els vagi bé. En el cas de la modalitat virtual, ho podran fer des d'un ordinador o dispositiu mòbil amb el programa de videoconferència que més els convingui. Pel que fa a la modalitat presencial, ja s'han format les primeres parelles lingüístiques o grups de conversa amb la col·laboració de la Biblioteca de Gironella, i a partir del març es preveuen noves formacions de parelles a totes les comarques que gestiona el CNL Montserrat, especialment a Igualada, Manresa, Berga i Puigcerdà.
El CPNL va iniciar el programa l'any 2002, a Cornellà de Llobregat, amb 19 parelles participants. Des del 2003 fins ara hi han participat més de 100.000 parelles.
El Voluntariat per la Llengua, ara també en modalitat virtual
El compromís de la parella lingüística és trobar-se una hora a la setmana durant un mínim de 10 setmanes per parlar en català
Ara a portada
Publicat el 22 de febrer de 2017 a les 10:06
Actualitzat el 22 de febrer de 2017 a les 10:08