Només hi havia un requisit imprescindible per submergir-se en la vivència: estar disposat a cantar sense vergonya ni necessitat de tenir-ne amplis coneixements. Des de bon començament, el públic en ple es va convertir en cantant en una sessió musical en la qual tots els participants havien d'aprendre les peces i interpretar-les. Ningú podia quedar-se'n al marge.
En la interpretació de cadascuna de les tres cançons que van ressonar entre les parets de l'antic teatre durant la tarda ("Mil Ocells" de Txarango, "Help" dels Beatles i "No Puedo Vivir Sin Ti" de Los Ronaldos), Jordi Costa va posar els seus esforços en immegir els assistents en l'experiència, promovent-ne l'escolta activa i la repetició. L'objectiu era que tothom en gaudís i s'hi sentís el més còmode possible, i les més de 400 veus que van acompanyar la iniciativa no van defraudar.FOTOS i VÍDEO Una macrocantada pionera uneix les veus de 400 persones a la colònia Vidal @thesingsangsung https://t.co/ZS0tXSzZkG pic.twitter.com/JBe9YYQPaf
— NacióBerguedà (@NacioBergueda) 4 de febrer de 2019

Participants en la cantada. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
Jordi Costa, acompanyat del manresà Albert Palomar i la seva guitarra, va posar així en marxa dissabte un projecte que el gironellenc espera repetir en altres sales i teatres de Catalunya.
"Estic molt satisfet perquè tothom s'hi està implicant molt", va comentar Costa a NacióBerguedà en un dels breus descansos entre cançons. "No fa falta que siguin professionals, tothom té veu; per tant, tothom pot formar part de l'experiència i cantar", va dir. Jordi Costa 'Sec' és exmembre dels cardonins Strombers, però abans també havia format part de bandes com els Evermind (de tribut a Nirvana) i Vermú. Té estudis de música i és tècnic Superior en Producció d'Audiovisuals, Ràdio i Espectacles. A més, en el passat ja ha format part de classes i tallers de música.
El projecte The Sing Sang Sung agafa la forma d'un taller d'unes poques hores on els participants posen veu a les cançons escollides, obviant la part més tècnica i deixant-se endur per la música a través de peces d'estil pop.

Jordi Costa durant l'aprenentatge d'una de les cançons. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
En la primera hora i mitja, dissabte a la tarda, els participants van bolcar-se en aprendre's la peça musical "Mil Ocells" de Txarango en una versió a tres veus i a partir de les indicacions i l'empenta de Costa. Després, va ser el torn de "Help" dels Beatles i "No puedo vivir sin ti" de Los Ronaldos, en anglès i castellà respectivament. En van formar part persones d'arreu. Per exemple, l'Esther i la Judit de Tona (Osona) acompanyaven un grup de nens i nenes, professors i pares d'una coral escolar que va participar en l'activitat des de primera hora de la tarda. Ambdues van explicar a aquest mitjà que l'experiència havia estat "molt positiva" i que canalla, progenitors i mestres marxaven amb un bon regust de boca i ganes de repetir.
Per la seva banda, l'Alba i l'Aleix d'Agramunt (Urgell), dos participants de poc més de 20 anys, van assenyalar que s'havien assabentat de la iniciativa a les xarxes socials i no havien dubtat ni un moment en apuntar-s'hi. "Abans cantàvem en una coral i fa temps que seguim la carrera professional de Jordi Costa, de manera que volíem venir", van apuntar.

Joves participants en la cantada a l'antic teatre de Cal Vidal aquest dissabte passat. Foto: Pilar Màrquez Ambròs