La pluja d'última hora trenca amb un molt bon inici de Fira de Maig a Berga

La mostra ha presentat una assistència massiva al punt del migdia, si bé l'afluència ha davallat a la tarda | El regidor Ribera valora molt positivament el tret de sortida a dos dies d'exposició multisectorial, malgrat el canvi de data

Publicat el 05 de maig de 2018 a les 17:13
La Fira de Maig de Berga ha engegat motors aquest dissabte amb molta expectació, malgrat que els núvols i el cel gris han fet que gairebé tothom estigués pendent del temps inestable. Finalment, i malgrat la molt bona assistència del matí, l'assistència ha davallat a la tarda. La d'enguany és una fira que arriba amb un canvi de dates i la voluntat que a partir d'ara la mostra multisectorial se celebri sempre concidint amb el primer cap de setmana de maig, i no pas amb el dia 1, com es feia habitualment. A més, la fira rememora la història de la industrialització de la comarca i obre debat sobre cap on s'ha d'encaminar l'economia del territori. Les primeres sensacions de la mostra han estat majorment positives, malgrat que les quatre gotes de mitja tarda han espantat a una part dels assistents.

Molta gent s'ha aplegat des de bon matí a la primera de les carpes del Vall, dedicada en la seva totalitat a explicar la història de la indústria a la comarca amb objectes, textos i fotografies, i actors que traslladen el visitant a l'època de les fàbriques tèxtils, la mineria i el ciment. Mentrestant, això sí, els expositors d'empreses, comerços, institucions, entitats i centres d'ensenyament, entre d'altres, han continuat sent també una part fonamental de la cita multisectorial amb molt de públic i curiosos. El regidor de Promoció Econòmica, Francesc Ribera Titot, ha valorat molt positivament a NacióBerguedà l'afluència de públic en les primeres hores de mostra. "Està molt bé, ha vingut almenys tanta gent com en les passades edicions, aquest matí hi ha molta gent. Potser també és perquè la previsió de pluges per a la tarda ha fet que, els que hi volien venir, s'acostessin abans al recinte firal", ha afirmat Ribera al punt del migdia. 

A última hora, alguns expositors, com Xavi Borrero d'Automòbils Pedret o Esther Borén de Tupperware Berguedà, han explicat que si bé hi ha hagut un moment de molta afluència al migdia, la quantitat de visitants ha decrescut a la tarda. Tot i així, la valoració era positiva amb l'esperança que el bon temps reactivi l'assistència de persones aquest diumenge. 
 

Exposició sobre els 150 anys d'industria al Berguedà. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Ribera ha assegurat també que possiblement "la controvèrsia" al voltant d'aquest canvi ha afavorit que se'n parlés i que més gent hagi tingut present que avui era fira a Berga. El regidor de Promoció Econòmica ha matisat que "estàvem fins i tot disposats a què aquest any hi hagués una mica menys de gent pel canvi de dates, però en les primeres hores de la mostra no ha estat així". Sigui com sigui, desenes de persones han passejat des de bon matí pel recinte firal berguedà. Fins a 44 estands s'han situat a la carpa ubicada entre les fonts del Vall i el carrer de Lluís Millet, amb un espai que a nivell estètic repeteix el format de les dues anteriors edicions a partir de palets i amb un disseny de Salvador Vinyes. Trenta-sis empreses més s'han ubicat en la nova zona d’exposició de tarifa reduïda destinada a expositors novells. 

A l'estand que comparteixen el consell comarcal i l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, Gemma Vinyes, ha valorat molt positivament l'ambient de fira. També s'hi ha presentat la iniciativa "El Berguedà Terra de Futurs", una projecte del Consell Comarcal del Berguedà per generar ocupació i crear talent. 

Vinyes ha explicat que enguany aquest estand s'ha dividit en dues parts: una per demanar als berguedans que proposin idees sobre com hauria de ser l'economia berguedana de futur, i l'altra per donar informació i mostrar com seran els cubells de la recollida porta a porta que s'ha d'instal·lar a la comarca a la tardor. "Al migdia hi ha hagut un fluxe important de públic, i potser després se n'està veient menys que d'altres anys, però de moment la valoració és positiva", ha explicat Gemma Vinyes, que també ha valorat que els berguedans no han dubtat en acostar-se a aquest estand i participar en la proposta que se'ls feia. "Han escrit en un post-it allò que ells farien o voldrien al Berguedà en un futur", ha dit Vinyes. També d'altres expositors com Lluïsa Sallés de Mans Unides o Lluc Escànez de l'Institut Guillem de Berguedà han vist amb bons ulls tant la resposta de la gent a la fira com el canvi de dates, que ha ubicat la tradicional cita en cap de setmana i que ha permès que enguany duri dos dies i, per tant, s'allargui fins demà diumenge. 
 

L'estand del consell comarcal i l'Agència animava als visitants a fer propostes sobre la comarca. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Els visitants també han pogut gaudir d'una zona dedicada a la gastronomia i la música, on hi ha food trucks i un escenari que acull diverses actuacions musicals i espectacles infantils durant tot el cap de setmana. Tanmateix, es manté l'espai dedicat a les empreses d’automoció, jardineria i agroalimentació, així com les parades de venda de roba i artesania ubicades al final del passeig de la indústria i al passeig Vila de Casserres. 

Aquesta fira, que s'acompanya de diverses activitats a la ciutat, ha tingut un cost de 30.000 euros, i enguany ha intentat de nou vincular-se amb el comerç de l'eix comercial. Per aquest motiu s'ha prohibit l'estacionament i la circulació de vehicles a l'entorn del passeig.
 

Un espai amb 'foodtrucks' ha estat uns dels més concorreguts. Foto: Pilar Màrquez Ambròs