Al nou treball discogràfic, Brams hi aboca un fort component social més que no pas nacional, ja que, tal com ha relatat Ribera, "arriba un moment en què és molt difícil explicar segons quines coses a les cançons perquè la realitat va més de pressa que la producció dels discos". De fet, fa prop d'un any que el grup de rock Brams es troba immers en la preparació del seu tretzè treball discogràfic. "Una mica tard", admet el líder de la banda, però "segurament ha estat el disc més dificultós que hem fet pel fet de poder coincidir tots", ha expressat.
En aquest sentit, Titot ha dit que no volien "caure en el parany de treballar per whats app", ja que el disc per separat no els venia de gust. Per això, la banda es va "tancar" durant de deu dies a les Valls d'Àneu, on "va sortir-ne el 90% del disc", ha explicat Ribera, i ara es troben immersos en la gravació de les cançons en un estudi d'Artés, al Bages.
Més component social que nacional
A diferència del seu darrer treball, en aquest nou disc Brams ha volgut donar més pes a la temàtica de l'alliberament social que no al component nacional. Ribera ha explicat que, en els darrers anys, es posava molt èmfasi en l'alliberament nacional "perquè passaven moltes coses". No obstant això, actualment tot va massa de pressa. "Et trobaves que havies fet una cançó i havies quedat al cap d'una setmana per assajar i, quan arribaves a l'assaig, aquella cançó ja havia quedat obsoleta perquè s'havia podrit en el temps d'espera del primer assaig", ha relatat.

Titot i David Rossell amb la taula de so Foto: ACN
Tot i que la banda no ha renunciat a parlar de qüestions relacionades amb el "compromís nacional", Titot ha explicat que "aquests temes hi són però de manera més atemporal, és a dir, a coses no tant referides a l'actualitat del moment sinó que podrien haver estat escrits fa cinc anys o d'aquí a cinc anys, perquè és impossible situar una cançó referida a l'actualitat política en el moment actual". "En els processos que van a un ritme frenètic és molt difícil perquè si no les cançons tenen una caducitat molt curta", ha apuntat Ribera.
Així doncs, "Demà" inclou temes que parlen sobre la guerra de Síria, els refugiats econòmics o la gent "que es llença al mar desesperada sense saber si podrà arribar a cap port". De fet, un dels temes que la banda ja ha avançat a les xarxes socials és "Turcs o Cavallets", la primera cançó del nou disc que critica el drama dels refugiats i inclou tocs patumaires.
"Nosaltres fem concerts, no misses negres"
Tot i el fort component de crítica que tenen les cançons de Brams, el grup té clar que "al cap i a la fi", estan fent cançons "que la gent utilitza en els seus moments d'oci". Per això, Titot ha exposat que "Brams ha sigut sempre una eina que ha servit per intentar fer reivindicació, queixa i denúncia però, al mateix temps, sempre ha volgut desdramatitzar les situacions i acompanyar-ho de cançons menys transcendentals". "Nosaltres fem concerts, no misses negres", ha explicat el líder de la banda, que considera que el seu objectiu també és "mantenir viva l'esperança i l'ànima de la gent".
Un moment dolç per a la banda
El rock combatiu de Brams va començar a sonar l'any 1990 i el grup va estar actiu de manera ininterrompuda fins el 2005, quan el grup va fer un concert de comiat multitudinari a Berga. El 2009, però, per commemorar els 20 anys de creació del grup, Brams va tornar als escenaris i, des d'aleshores, ha publicat dos discos: "Oferta de diàleg" i "Anem tancant les portes a la por". "A hores d'ara no plantegem retirar-nos i quan ens retirem no farem cap concert de comiat", ha dit Ribera. De fet, el cantant assegura que la banda es troba en un moment "molt agradable" perquè "hi va haver un moment en què ens preocupava arribar a fer tants concerts, però ara no depenem d'això per viure i tenim aquesta pau d'anar fent que ens permet gaudir més".
En relació al seu pas com a regidor de la CUP per l'Ajuntament de Berga, Francesc Ribera ha assegurat que ha procurat que no l'influenciï en la seva vessant de música perquè "el pas per l'Ajuntament és una cosa efímera i puntual que potser dura el mateix que dura una gira". Tot i això, Ribera ha admès que ha sigut "complicat" compaginar les dues coses perquè "estar al govern de la ciutat implica totes les hores del món i més" i, de fet, ha rebel·lat que per escriure les cançons ha hagut de marxar de Berga els caps de setmana per "trobar la solitud".