Un cop estigui inhabilitada, la crida que es fa des de la plataforma és que les entitats reconeguin la batllessa i que organitzin activitats polítiques, culturals i esportives per a les properes setmanes i mesos. La portaveu de la plataforma, Roser Valverde, ha afirmat que el reconeixement a l'alcaldessa un cop estigui inhabilitada és quelcom que les associacions amb les quals s'han reunit aquests mesos han vist sempre "de manera natural" i han donat "per segur". Pel que fa a la mobilització popular, es demana que "cada entitat proposi allò que pugui liderar i assumir, com més millor". Valverde ha explicat que, en els pròxims dies, es començarà a dibuixar un calendari d'activitats, a tancar dates i propostes.
De moment, ja es coneix la primera cita: serà el pròxim divendres 28 de setembre al vespre a la plaça de Sant Pere amb el politòleg alemany Raul Zelik i el periodista David Fernàndez, i ha estat una proposta de Procés Constituent. En la reunió d'aquest divendres es va parlar de les primeres idees al respecte de noves activitats, però aquestes han d'acabar d'agafar forma. Es va detallar que aquells que vulguin suggerir activitats poden fer-ho també per correu electrònic a la plataforma.

Assistents a la trobada. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
El judici contra l'alcaldessa de Berga per haver-se negat a retirar l'estelada de la façana de l'Ajuntament durant dues convocatòries electorals el 2015, va celebrar-se el passat 21 de maig. Montse Venturós va ser condemnada pel jutjat de Manresa a sis mesos d'inhabilitació i tres més de multa amb una quota diària de sis euros. La defensa va recórrer posteriorment la sentència per guanyar temps a l'hora d'organitzar la resposta popular i política amb la idea de retirar aquest recurs amb temps perquè Venturós tingui l'oportunitat de poder-se presentar a les municipals de 2019 si així ho decideix.