La llista de municipis investigats per l'Audiència Nacional per donar suport a la resolució rupturista aprovada pel Parlament de Catalunya el passat 9 de novembre continua creixent. Aquesta vegada, el requeriment també ha arribat a l'Ajuntament de Berga, segons ha avançat l'alcaldessa de la ciutat, Montse Venturós, en la compareixença pública, després de negar-se a declarar als jutjats per un delicte electoral.
L'alt tribunal espanyol, doncs, investigarà el cas de Berga, en què la moció va ser aprovada amb el suport de CDC i ERC, i també els seus edils. Aquesta informació, ha especificat, s'ha conegut en les últimes hores, motiu pel qual s'hauran d'acabar de lligar aspectes tècnics i legals com, per exemple, si el cas el porten advocats de la CUP, de l'ajuntament o d'altres entitats.
En un comunicat públic, Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) Berga ha lamentat que s'estigui jutjant "tota la ciutat de Berga i tot l'independentisme català" i ha manifestat que es mantindran "al costat" de l'alcaldessa, així com de l'acord que es va prendre al Ple.
La llista de pobles i ciutats investigades continua creixent, ja que l'Audiència Nacional també investiga Celrà, Deltebre, Girona, Viladamat, la Seu d'Urgell, Manresa i Vic, havent arxivat les investigacions d'Igualada, Sant Cugat del Vallès i Premià de Dalt.
Berga se suma als municipis investigats per l'Audiència Nacional
L'alt tribunal espanyol requereix informació al consistori i investiga els regidors del a CUP, CiU i ERC
Ara a portada
Publicat el 05 d’abril de 2016 a les 13:53
Et pot interessar
-
Política El govern i l'oposició de Puig-reig xoquen per la ubicació de la futura antena de telefonia
-
Política El pressupost de Berga pel 2025 tira endavant fregant la unanimitat
-
Política El pressupost de Berga pel 2025 incideix en via urbana, equipaments i xarxa d'aigua
-
Política El PSC titlla de demagogs a la CUP i afirma que el servei d'urgències ginecològiques a Berga no ha estat mai en perill