ERC de Berga dóna les raons pel «sí», a través de la veu de 27 berguedans

Els republicans reparteixen un butlletí especial a totes les llars berguedanes, que s'ha pogut elaborar gràcies a la col·laboració de diversos ciutadans

22 de setembre del 2017
Actualitzat a les 20:46h
Acte d'ERC a Berga per presentar el butlletí pel sí al referèndum.
Acte d'ERC a Berga per presentar el butlletí pel sí al referèndum. | Aida Morales
Les raons per votar "sí", o simplement votar, al referèndum d'independència de Catalunya són moltes i diverses. Des de la simple protesta, la més pura revolució, fins a la vista posada en les coses que vindran, el futur dels fills i dels néts. Per això, la secció d'ERC a Berga s'ha decidit a posar cara a aquestes opinions, editant-les amb fotografies en un butlletí especial pel referèndum, que esdevé el cinquè de la formació berguedana.

Entre les cares del "sí" captades per ERC, s'hi troben persones de diferents perfils i generacions, no necessàriament militants. Des del pintor octogenari Joan Ferrer, fins a joves o estudiants. Ignasi Casasayas, per exemple, apunta un futur pels que vindran; Sandra Santasusagna parla del futur professional de Catalunya; Màrius Ferrer mira a l'horitzó; Carmina Baraldés desitja unes pensions dignes; Gerard Macarro anhela un país a l'alçada de la seva terra; Cristina Vela fa una mirada al futur; Josep Pont i Roca s'immergeix en el món de l'esport català; Jaume Huch planteja un país al costat de la cultura, i Pilar Carreras, una Catalunya de valors.
 

El pintor Joan Ferrer penjant el seu cartell pel sí al referèndum. Foto: Aida Morales


Aquests són alguns dels exemples que es poden trobar al butlletí d'ERC a Berga, que es repartirà a totes les llars catalanes, i que aquest divendres ha estat presentat a la plaça de Sant Pere, de la mà d'alguns d'aquests ciutadans, tot i que també militants i simpatitzants.

Per a la cap de llista d'ERC a l'Ajuntament de Berga, Ermínia Altarriba, la "paranoia" del PP de "judicialitzar" i "polititzar" la situació catalana "preocupa" i "impressiona". No obstant això, ha dit, trobarà un poble que "pacíficament li està plantant cara". En aquest punt, doncs, ha demanat "confiança" envers el Govern de la Generalitat, així com "normalitat" fins a l'1 d'octubre, dia en què Catalunya decidirà el seu futur.

El butlletí, així com l'acte, ha acabat amb anhels de canvi. "Fem-ho", ha apuntat Altarriba, tot destacant una cita del president republicà a Catalunya, Oriol Junqueras: "Som el fruit de moltes derrotes, però som la llavor de totes les victòries. Guanyem la nostra llibertat".
 

Acte d'ERC a Berga pel sí al referèndum, amb la col·laboració de 27 ciutadans. Foto: Aida Morales

Arxivat a