L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, no declararà

Montse Venturós sobreposarà la moció aprovada en Ple municipal en què s'instava a no treure l'estelada fins a la independència

05 d'abril del 2016
Actualitzat a les 11:37h
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, davant l'Ajuntament de Berga amb l'estelada.
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, davant l'Ajuntament de Berga amb l'estelada. | Pere Gendrau.
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, es negarà a declarar, aquest dimarts al matí, davant de la titular del Jutjat d'Instrucció número 1 de Berga, apel·lant a la desobediència. La batllessa de la CUP s'empararà en la moció que l'Ajuntament de la ciutat va aprovar el 6 de setembre del 2012 amb el suport de CiU i a instàncies de l'ANC, en què s'instava a no treure l'estelada del balcó o façana del consistori fins que hi hagués la independència, segons han explicat fonts de la CUP a NacióBerguedà.

Venturós, investigada per un delicte electoral després de negar-se a treure l'estelada de l'ajuntament durant les darreres eleccions al Parlament del 27 de setembre i al Congrés del 20 de desembre, ha de comparèixer aquest dimarts a les 11.30 del matí acompanyada pel seu advocat i diputat al Parlament, Benet Salellas, davant dels Jutjats de Berga.

A les 11.00, s'ha convocat una concentració, en què s'esperen desenes de militants, i diversos alcaldes i regidors, alguns investigats per l'Audiència Nacional. Així mateix, també hi donaran suport membres d'altres partits polítics, així com el president de l'ANC, Jordi Sánchez, i el d'Òmnium, Jordi Cuixart. 
 
 
Moció aprovada pel Ple municipal de l'Ajuntament de Berga el 6 de setembre del 2012
Atès que el dia 17 de setembre de 2009 es va presentar al ple de l’ajuntament de la nostra ciutat una moció en què es demanava el suport municipal a la consulta sobre la independència dels Països Catalans que es plantejava celebrar el 13 de desembre de 2009. Els integrants del consistori van votar majoritàriament a favor de “donar suport i facilitar la consulta”, que va tenir lloc en la data prevista amb una notable participació ciutadana, d’entre la qual una amplíssima majoria es va manifestar democràticament a favor de la independència.
 
Atès que els esdeveniments posteriors han accelerat l’adhesió ciutadana a un canvi fonamental en les relacions en entre els Països Catalans i Espanya. Recordem només el rebuig general a l’anul·lació per part d’un Tribunal Constitucional desacreditat, d’aspectes fonamentals de l’Estatut que havia estat aprovat per dos parlaments i per referèndum popular i la gran manifestació de protesta contra la sentència, de 10 de juliol de 2010, que finalment es va convertir en un clam unànime per la independència.
 
Atès que fets com aquests, així com la manca continuada d’inversions en infraestructures, els atacs habituals contra la llengua catalana, la consciència creixent de l’espoli fiscal, més perjudicial encara en temps de crisi econòmica, han fet augmentar notablement el sentiment general favorable a la independència, que segons els organismes que estudien l’opinió pública comptaria avui amb el suport de la majoria de ciutadans.
 
Atès que les organitzacions polítiques i socials més destacades han anat assumint aquesta voluntat majoritària, al costat d’una societat civil que es va mobilitzant cada cop més en la mateixa direcció.
 
Atès que en l’àmbit municipal s’ha de destacar especialment la constitució, el novembre passat, de l’Assemblea Territorial de Berga de l’Assemblea Nacional de Catalunya, que durant l’últim any ha promogut campanyes a favor de la independència. Campanyes de gran èxit com són les banderes als balcons o el web Dóna la Cara, que en aquests moments ja supera les 31.000 persones inscrites.
 
Mitjançant la moció present i tenint en compte aquests antecedents, sol·licitem al Ple de l’Ajuntament de Berga l’adopció dels acords següents:
 
1. Que el consistori de la nostra ciutat s’adhereixi a la campanya “Penja-la i no la despengis fins a la independència”, que consisteix en la col·locació de banderes estelades als balcons i edificis de la nostra ciutat. Que el consistori faci una crida als berguedans i berguedanes en el mateix sentit i que, com a iniciativa municipal, col·loqui de manera permanent la bandera estelada en llocs públics i visibles de Berga, entre ells al pal central de la façana de l’edifici de l’ajuntament de la ciutat.
 
2. Que el consistori assumeixi el compromís de revisar per a l’any 2013 el protocol de l’acte institucional de l’11 Setembre, atesa l’adhesió de l’Ajuntament de Berga a l’Associació de Municipis per la Independència, de manera que es faci visible la voluntat d’avançar cap a la plena sobirania del nostre poble.
Arxivat a