La majoria d'aspectes han generat debat, i la polèmica ha regit una sessió on l'oposició ha exercit, a la perfecció, el seu paper. Especialment ha estat el cas de Convergència, atribuint la culpa de la pèrdua de la Sailfish gairebé al consistori, o fent un repàs d'uns pressupostos que, tal com ha retret el regidor de CDC Antoni Biarnés, porten al dubte de si són o no massa fiables.
En el cas de la Sailfish, el regidor convergent Pau Bessa ha lamentat que aquesta cursa hagi marxat de Berga, tot recordant els greuges econòmics que això suposarà, i demanant una actuació més ferma a l'equip de govern. Per la seva part, però, la CUP ha volgut deixar molt clar que la decisió de marxar ha estat personal de l'empresa organitzadora i que, en cap cas, s'ha retirat cap de les ajudes econòmiques que es donaven i que, per contra, no s'atorgaven en igual mesura a moltes de les entitats esportives de Berga que també realitzen accions importants.

La banqueta convergent de l'Ajuntament de Berga Foto: Aida Morales
La discòrdia, malgrat que podia semblar un tema secundari, també ha arribat quan s'ha demanat l'exempció de la Font de l'Alou de Berga del Pla Director de l'Aigua de la ciutat. En aquest cas, CDC i el PSC s'han abstingut, considerant que no s'ha d'excloure aquest font del patrimoni hídric de Berga, i defensant altres alternatives com, per exemple, el tancament de la font amb una petita caseta adaptada. El problema fonamental d'aquest cas, ha explicat el regidor Oriol Camps, és que la Font de l'Alou és l'única de Berga que es capta de la superfície. Això provoca que el manantial pugui contaminar-se amb facilitat, i que, a més, aquesta aigua pugui acabar contaminant, també, la d'altres fonts subministradores a a la ciutat.
"Aporta molt poc cabal a l'estació potabilitzadora, i té una capacitat molt important d'embrutar-nos el subministrament que ve de les fonts principals", ha explicat Camps. Aquesta font, ha dit, sovint porta aigua tèrbola, i malgrat la voluntat d'adequar-la, actualment no hi ha diners. Per això, ha mantingut, la voluntat és deixar la porta oberta a tornar-la a incloure, però de moment no fer-ho, una decisió que CDC i el PSC no han acceptat, considerant que l'aigua podria servir per a usos alternatius.
Pel que fa a la Rasa dels Molins, que l'alcaldessa de Berga ha anunciat que es podrà començar a canalitzar aquest proper 2017, el Ple ha aprovat per unanimitat el nou projecte inicial amb les esmenes de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), no sense retreure, per part de l'oposició al govern, la demora i la urgència d'aquesta actuació. En aquest cas, Camps ha lamentat que l'ACA hagi tardat el doble del que es va comprometre en resoldre i, per tant, s'hagi tardat més de 14 mesos en donar passos endavant.
"Pensem que hi ha hagut molta precipitació en aquest expedient", ha considerat el regidor convergent Ramon Minoves. Segons el seu punt de vista, s'hauria d'haver sondejat l'ACA abans de presentar un primer projecte, perquè aquest ja fos el definitiu. Sobre això, Camps ha assumit que es podria haver fet, igual que "tirar pel dret", però que pel que s'ha apostat és per anar modificant les apreciacions de l'ACA a mesura que s'informaven. Per això, ara per ara no s'ha de tornar a redactar cap informe nou, sinó que ja es pot tornar a enviar el projecte a l'Agència Catalana de l'Aigua, que s'ha compromès, per la seva part, a resoldre amb la màxima celeritat possible.

La regidora d'ERC, Ermínia Altarriba Foto: Aida Morales
En aquest punt, la republicana Ermínia Altarriba ha demanat a Camps que, si s'escau, facin més "pressió" a l'ACA, al que el regidor d'Urbanisme ha contestat: "No sé si és prou pressió, però un servidor, el tècnic redactor i l'arquitecte ens vam arribar a turnar cada dos dies per trucar a l'ACA i saber com tenien el nostre informe".
El camí de la residència de Les Germanetes
Després de la unanimitat que ha portat la moció de suport als refugiats, el PSC ha presentat per urgència una nova moció perquè, quan abans millor, s'arregli el camí d'accés a la residència de Les Germanetes. "El camí s'ha anat degradant mica en mica, i gairebé és impossible pujar amb cotxe o caminant", la lamentat Rosalia Monroy. Així mateix, ha anunciat que ja s'han recollit més de 800 signatures per demanar que l'accés s'arregli, en una petició també compartida pel grup de Convergència.
En aquest cas, però, el regidor Oriol Camps ha contestat que el principal problema no és econòmic, sinó legal, ja que el camí ocupa una part de propietat privada amb la qual s'haurà d'arribar a un acord. En aquest sentit, ha assegurat que ja s'han realitzat una sèrie de reunions, però que tot això s'haurà d'acabar de formalitzar per evitar problemes. Així mateix, s'ha compromès a intentar-ho solucionar amb la màxima celeritat, de la mateixa manera que ha fet amb diversos precs sobre urbanisme que els diferents regidors li han fet arribar.
Finalment, també s'ha fet arribar la preocupació de diversos ciutadans sobre l'increment de la presència de mobles i elements voluminosos al carrer i, per acabar un Ple municipal carregat, el regidor republicà Jaume Giménez ha instat la CUP, amb palpable ironia, a facilitar la construcció del nou institut Serra de Noet, exercint la seva "influència" cap al grup parlamentari.
"Com a grup municipal, les opinions són variades i diverses, i nosaltres treballem de forma assembleària", ha contestat Venturós. En aquest cas, doncs, ha recordat que la posició de la CUP serà la que els òrgans deliberatius decideixin, i l'ha instat a exercir, també, la seva "influència" en el grup parlamentari d'ERC perquè treballi per la igualtat social, per exemple, sobre el 4% de les persones més riques de Catalunya.