Sabata apel·la al respecte a la llista més votada i avisa: «No votar-nos, pot voler dir votar a la CUP»

Meritxell Budó ha avançat a Berga que aquest dimarts el Govern aprovarà tornar a realitzar el Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) pel mandat 2019-2023

20 de maig del 2019
Actualitzat a les 22:52h
Junts per Berga ha presentat aquest dilluns al Casal Cívic les propostes per treballar per 'una ciutat de les persones'.
Junts per Berga ha presentat aquest dilluns al Casal Cívic les propostes per treballar per 'una ciutat de les persones'. | Pilar Màrquez Ambròs
Junts per Berga ha presentat aquest dilluns al Casal Cívic les propostes per treballar per "una ciutat de les persones" en un acte que ha comptat amb la presència de la consellera de Presidència de la Generalitat, Meritxell Budó, i una seixantena d'assistents. La formació ha explicat propostes per facilitar la vida a la gent gran, perquè els joves "tinguin oportunitats i puguin quedar-se" i per "connectar" amb els infants. Tot just començar l'acte, l'alcaldable Jordi Sabata ha estat contundent respecte a quins són els objectius de la candidatura: "Venim a guanyar l'alcaldia", ha dit.

A més, Sabata ha llençat un missatge als seus rivals polítics per al 26-M: "Demanem que es respecti la llista més votada. I ho demano específicament als partits, a la senyora Venturós i al senyor Camps. Perquè ara mateix no votar Junts per Berga pot voler dir votar la CUP", ha incidit. "Som l'alternativa real de governar aquesta ciutat", ha manifestat Sabata. 

Jordi Sabata ha fet incidència en el fet que un dels eixos del seu programa és "la sostenibilitat a nivell econòmic". Ha dit que "ens volen posar l'etiqueta que nosaltres vindrem a destruir l'ajuntament, a mi, com a treballador públic, no se m'acudiria mai. S'han de fer les coses amb responsabilitat, però s'han de buscar inversions". 
 

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, amb Jordi Sabata i candidats de Junts per Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


La consellera Budó, que és exalcaldessa de la Garriga, ha animat a sortir a guanyar a la candidatura de Jordi Sabata. Meritxell Budó, que també ha tingut un record per Jordi Turull, ha exclamat que "és el moment de deixar de governar només per a les persones, i fer-ho també amb les persones". "Us anuncio una primícia: demà el Govern aprovarà tornar a realitzar el Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) pel mandat 2019-2023. Els ajuntaments tindran finançament de la Generalitat per poder tirar endavant inversions i projectes de ciutat", ha avançat durant l'acte. 

Salut i benestar social

Dolors Rial, número 3 de la llista; i que, si Junts per Berga governa, s'encarregarà de les àrees d'Educació i Benestar Social, ha parlat de salut i inclusió social. "Una cosa que hem de vetllar perquè funciona és el nostre hospital, hem de vetllar perquè el nostre hospital sigui un centre per atendre les persones, tant o més bé, com s'està fent fins ara. Però intentar escurçar les llistes d'espera i que no falti ni personal ni maquinària". "Si els metges especialistes poguessin venir més sovint, podríem escurçar les llistes d'espera", ha dit.

Rial ha destacat la importància de realitzar el col·lector de la Rasa dels Molins i d'actualitzar el cens d'animals domèstics, i ha explicat que volen canviar el sistema per erradicar les plagues de coloms. "No volem matar-los, volem prevenir les plagues mitjançant un sistema anticonceptiu, repartint-los pinso tractat perquè no es reprodueixin tant", ha indicat. 

Rial també ha explicat que es treballarà en la conscienciació sobre "dietes i hàbits saludables, prevenció de drogodependències, embarassos no desitjats, i malalties de transmissió sexual". "Farem divulgació dels espais on hi ha els desfibril·ladors per una ciutat cardioprotegida, i farem seguiment dels menús de les escoles i dels àpats a domicili de les persones que viuen soles i que no es poden fer el menjar. Volem treballar amb entitats i associacions que, en aquest moment, ja estan fent una tasca molt important en diversitat funcional i salut mental", ha afirmat Rial. 
 

Una seixantena de persones han assistit a l'acte de Junts per Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


També s'ha plantejat la posada en funcionament d’un telèfon gratuït per realitzar gestions administratives amb l'Ajuntament. Així com la voluntat de treballar en serveis socials, polítiques inclusives, d'igualtat i LGTBI. 

El número 2, Marc Marginet, ha remarcat que "ens farem molt pesats amb els projectes compartits entre infants i gent gran. Creiem que hi ha un dèficit de projectes entre infants i gent gran, dos col·lectius imprescindibles".  "Volem connectar la vitalitat dels infants, l'energia dels joves, el compromís de les famílies i els adults i la saviesa de la gent gran", ha resumit. 
Arxivat a