Alter Sport carrega contra la Federació Catalana de Natació i els acusa d'incomplir els acords adscrits

Albert Navarrete, Sandra Tristante i Joan Tuson han fet un comunicat on asseveren que la concessionària ha "falsejat la realitat" i l'insta a fer una rectificació pública

Nació
25 de gener de 2024, 13:44
Actualitzat: 16:57h
Imatge d'arxiu de la zona esportiva del Tossalet
Imatge d'arxiu de la zona esportiva del Tossalet | Lídia López
Albert Navarrete, Sandra Tristante i Joan Tuson, les tres persones acomiadades per la Federació Catalana de Natació (FCN) de la direcció del Centre Esportiu Municipal - El Tossalet de Berga han carregat contra la concessionària de l'equipament berguedà en un comunicat de premsa. Després d'una primera publicació a les xarxes per desmentir les afirmacions fetes en l'anunci de la rescissió del contracte amb Alter Sport, empresa dels tres treballadors, han elaborat un segon escrit més extens per "defensar la nostra imatge professional" i posar de manifest que la Federació "falseja la realitat" quan fa referència a les motivacions econòmiques esgrimides.

"La Federació ha incomplert els acords escrits amb Alter Sport en reiterades ocasions", emfatitzen Navarrete, Tristante i Tuson, a la vegada que l'acusa de "rescindir el contracte unilateral i injustificadament malgrat tenir un deute molt important amb nosaltres". Entrant al detall de la situació econòmica del Tossalet, els acomiadats comencen recalcant que "la responsabilitat màxima en la gestió i la darrera paraula en la presa de decisions la tenia la Federació, no Alter Sport ni la direcció del centre". "No manàvem. Fèiem assessorament i propostes estratègiques que la Federació decidia si aplicar o no", reiteren a l'escrit.

En aquest sentit, l'antiga direcció del centre assevera que "l'arribada d'Alter va suposar un revulsiu de creixement d'usuaris" les quals haurien pogut permetre superar l'equilibri econòmic de l'equipament esportiu, si bé indiquen que "la gestió errant de la instal·lació des dels inicis, la incapacitat de la Federació per arribar a acords amb l'Ajuntament i la manca de zel en defensar els seus propis interessos" no ho han permès.

Els tres treballadors també posen de manifest que el grup va perdre "una gran quantitat d'usuaris d'Alter" un cop es va haver traslladat al Tossalet perquè la Federació "es va negar a complir els acords signats, perdent activitats que suposaven desenes de milers d'euros anuals d'ingressos", i també aprofiten el comunicat per negar que rebessin salaris astronòmics "com es rumoreja". En definitiva, asseguren que la concessionària "han presentat públicament unes pèrdues que no són reals" i conclouen que "imputar les pèrdues a la gestió d'Alter és declinar responsabilitats". 

Per tot l'exposat, i tenint en compte la casuística "fulminant i sense previ avís" de la rescissió del contracte, a banda de la impossibilitat d'accedir a certa informació, els membres d'Alter acusen la Federació d'una "voluntat d'ocultació" i de "no voler assumir la pròpia responsabilitat". A més, afirmen categòricament que "la intenció és eliminar-nos com a competència" i també "pressionar l'Ajuntament perquè rescindeixi el contracte" insistint que "la Federació no es vol quedar a Berga". 

Així, Albert Navarrete, Sandra Tristante i Joan Tuson remarquen la veracitat de les seves paraules i avancen que treballaran per continuar sent "actors destacats del sistema esportiu i de salut berguedà", i insten la Federació a fer una rectificació pública en benefici de la seva tasca professional.
 

 
Arxivat a