La Bergabolet buscarà per vuitena vegada la millor tapa de bolets de la ciutat

Música en directe, tallers, mostres d'artesania, productes boletaires i la Fira de Vins Naturals complementen la jornada gastronòmica i lúdica del 5 d'octubre a la capital del Berguedà

Publicat el 24 de setembre de 2024 a les 20:10

Berga treu suc de la temporada boletaire en una nova edició de la Bergabolet. Serà, com habitualment, el primer dissabte del mes vinent -és a dir, el 5 d'octubre- i aterra amb una oferta de mercat de bolets, les firetes micològica, de vins de mínima intervenció i d'artesania, i la cirereta: el Concurs Tapes del Bolet. L'organització de la Bergabolet és a càrrec de Bergacomercial.

Serà la vuitena edició del certamen, que novament, s'estendrà pel carrer Major a partir de les 20.00 hores. Una vintena de bars, restaurants, pastisseries i altres establiments participen enguany en el concurs, que premiarà la proposta "amb millors ingredients i de més qualitat, una bona presentació i elaboració, i que sigui original", ha detallat Anna Escudero, membre de la junta de Bergacomercial i restauradora de la capital. Les possibilitats són infinites: des d'unes clàssiques croquetes de ceps a un gustós risotto, passant per uns deliciosos fiocchis amb pera i ceps o el minimalisme d'uns rovellons a la brasa, i altres opcions més originals com l'amanida d'ou reig i cítrics, o captivadores, com el pastís de formatge amb camagrocs i canyella

L'organització espera vendre unes 10.000 unitats de les tapes que concursaran al certamen, que es vendran al preu únic de tres euros cadascuna. En paral·lel, les parades participants també posaran a disposició altres propostes o begudes per maridar els plats, elevant la qualitat i l'oferta d'aquesta iniciativa gastronòmica tan assenyalada al Berguedà.

La presidenta de Bergacomercial, Sandra Subirana, ha detallat que el recorregut gastronòmic s'amenitzarà amb la música en directe de diferents duets i solistes, a càrrec de Voilà. També es comptarà amb el PD Toni Malé, que s'ocuparà de la fi de festa a la plaça del Forn (des de les 23.00 i fins a les 01.00 hores), just després que s'anunciïn els guanyadors del certamen. S'entregaran dos premis: un primer, de 400 euros en vals de descompte pels establiments de l'associació; i un segon, equivalent a 200 euros també en vals.

tapes bolet berga bergueda lidialopez
El Concurs de Tapes del Bolet comptarà amb una vintena de participants | Lídia López

 

Una jornada de cuina, producte i divulgació

L'agenda de la Bergabolet s'estendrà tot el dia i en diferents espais del nucli històric de la capital del Berguedà. A la plaça Maragall, es consolida la Fira de Vins Naturals (a partir de les 14.00 hores) i el showcooking d'Eduard Finestres, del Restaurant Corpus. A les places Sant Pere i Doctor Saló s'hi celebrarà la IV Fira d'artesania de Berguedart, amb mostres i tallers de cistelleria, ceràmica, macramé, costura, joiera o estampació, entre altres disciplines. I la placeta Ciutat serà escenari d'una fireta de productes del món boletaire a més de vendre alguns exemplars frescos d'aquest producte de tardor.

Un altre centre neuràlgic serà la plaça de les Fonts, on al llarg del dia es desenvoluparan les 49es Jornades Micològiques del Berguedà, que inclouran una xerrada amb l'ecòleg Daniel Siscart, una parada de bolets i cistells, i uns tallers de cuina per a infants (Cuinetes Club). L'art també arribarà al carrer Sant Antoni, amb un taller de ceràmica amb Glòriaipau, i a la plaça del Forn, on Lluís Bruguera desenvoluparà un taller d'sketching a l'aquarel·la. 

A més, per donar el tret de sortida i celebrar el dia, la comparseria de la Bauma dels Encantats recorrerà el carrer Major al ritme dels Entrompats Band. "Des de Bergacomercial sempre hem cregut fonamental per a la dinamització i cohesió de la ciutat la col·laboració amb les diferents entitats berguedanes", ha posat de manifest Subirana, que ha aprofitat la presentació per agrair a tots els participants de la jornada la seva aportació.